Hozzávalók:
leveles tészta
lilahagyma – apróra vágva
só, bors, olívaolaj
1 kisebb chilipaprika kimagozva, apróra vágva
fenyőmag
paradicsomos pesto – na még ez is, tudom Gordon, ne is bosszants, ez is bolti.
1. A sütőt előmelegítem 220 fokra. A leveles tésztát kinyújtom, egy pohárral köröket szaggatok belőle, tepsire helyezem őket. (A receptleírás eredetileg azt javasolja, hogy a tészták szélét hajtsuk vissza kissé úgy, hogy korásformákat kapjunk. Hát erről magunk között az a véleményem, hogy elmegy a csudába a szerző. Nagyjából tízszer olyan hosszú időbe telik ez a megoldás és aztán nem is lesz kosárformájú, kár belé..)
2. Megkenem a pestoval, rászórom a lilahagymát, a tetejére pár szem fenyőmagot és kb 15 perc alatt készre sütöm.
Forrás: Különleges receptek (Alexandra kiadó)