Lilahagymás kosárkák

0
Kosárkák helyett jóindulattal is csak lapocskáknak nevezném, na de mindegy, ragaszkodjunk az írott szóhoz. Semmi extra, újabb gyöngyszem a leveles tészta sokoldalúsága előtt tisztelegve. Egyelőre bolti leveles tésztából, de már hallom ahogy Ramsay hörög a fülembe, hogy szedjem össze magam, irgumburgum álljak neki egyedül és csináljam meg itthon a leveles tésztát. Ok Gordon, keep cool. Csak még pár hétig hadd csináljam boltiból. Például ezt a lapocskát, ok? Ne utálj, kérlek!

Hozzávalók:
leveles tészta
lilahagyma – apróra vágva
só, bors, olívaolaj
1 kisebb chilipaprika kimagozva, apróra vágva
fenyőmag
paradicsomos pesto – na még ez is, tudom Gordon, ne is bosszants, ez is bolti.

1. A sütőt előmelegítem 220 fokra. A leveles tésztát kinyújtom, egy pohárral köröket szaggatok belőle, tepsire helyezem őket. (A receptleírás eredetileg azt javasolja, hogy a tészták szélét hajtsuk vissza kissé úgy, hogy korásformákat kapjunk. Hát erről magunk között az a véleményem, hogy elmegy a csudába a szerző. Nagyjából tízszer olyan hosszú időbe telik ez a megoldás és aztán nem is lesz kosárformájú, kár belé..)

2. Serpenyőben olívaolajat forrósítunk, majd kb. 10 perc alatt megfonnyasztjuk rajta a hagymát. Hozzáadjuk a chilipaprikát és még 1 percig pirítjuk. Sóval, borssal ízesítjük. (NOTE: ez a lépés elhagyható, én eddig akárhányszor csináltam, hagytam pucin a hagymát, se fonnyasztás, se chili, semmi)

2. Megkenem a pestoval, rászórom a lilahagymát, a tetejére pár szem fenyőmagot és kb 15 perc alatt készre sütöm.

Forrás: Különleges receptek (Alexandra kiadó)

Előző cikkSzakácskönyv-körkérdés
Következő cikkLimoncellos szilvatorta