Húsleves

0
Ezennel hivatalosan is megkezdődik az új időszámítás. Mostantól tudatos blogger leszek és jól megválogatom a receptjeimet, figyelni fogok az egyensúlyra, lesznek most már levesek, húsok, tészták, vendégvárók, de természetesen továbbra is jönnek majd a péksütemények és az édességek is. Meglepetésemre kiderült, hogy nem szerepelt még a blogon Anya csigalevese, a csigatésztás húsleves. Hát kezdjük ezzel az új korszakot!

Hozzávalók:
1 -1,2 kg csirke (mell, comb) – alaposan megmosva
3-4 sárgarépa – hosszúkás darabokra vágva
2-3 petrezselyem gyökér
1 kisebb karalábé darabolva
1 fej vöröshagyma egyben
1 paprika egyben
1 paradicsom egyben
só, bors
2 marék csigatészta

1. A húsokat egy jó nagy fazék aljára helyezzük és annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi (kicsit többet). Lassú tűzön kb. 20-30 percig főzzük fedő alatt. Egy idő után hab képződik rajta, ezt a habot szűrővel leszedjük.
2. Ha már nem habzik tovább, belerakjuk a zöldségeket, 1 evőkanál sót és fél kiskanálnyi őrölt feketeborsot is. Lassú tűzön kell főzni, amíg a zöldség meg nem puhul. Addigra általában a hús is megfő. (Nagyjából 1,5 óra alatt van meg az egész.)
3. Míg fő a leves, egy kis lábosban felteszünk forrni 1 liter vizet fél kiskanál sóval. Ha forr a víz, beletesszük a 2 maréknyi csigatésztát. Ezt is lassú tűzön főzzük, nagyjából 10-15 perc alatt kész is. Ha kész, leöntjük a vizet róla és kész.
4. Mi úgy szoktuk, hogy mindent kiszedünk a levesből, a húst és az összes zöldséget (ezeket egy különálló tányéron tálaljuk), a levest pedig leszűrjük tálalás előtt.

Előző cikkColatorta
Következő cikkAranygaluska