Itália-szelet

0
A kép alapján bármi lehetne, de ez most éppen Itália-szelet. Szerintem nagyon „tanya” ez a név, valahogy elfog a nevetés, ha kimondom. Persze jogos az elnevezés, de attól még béna. Az még viccesebb lenne, hogy Olaszország-szelet, de akkor meg miért is nincsen Magyarország-leves, vagy Spanyolország-tapas, vagy egyebek. Különben is, akkor már miért nem itáliai/olasz szelet. Nem mintha az tetszene, de akkor is:) Na jó, úgy látszik, kötekedős hangulatban vagyok, pedig itt az ételről kellene beszélnem, de az meg olyan egyszerű, hogy nem kell sokat ragozni. Tehát Juc receptje alapján íme:

Hozzávalók:

40-50 dkg csirkemellfilé (vagy 4 szelet, egyenként 15 dkg-os borjúhús)
3-4 paradicsom
20 dkg mozzarella
4 ek magozott olajbogyó
oregánó
bazsalikom

bors
½ dl fehérbor

1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra

2. A csirkemellet szeletekre vágjuk, két fólia közt kiklopfoljuk (de nem lyukadásig…) a kapott szeleteket sózzuk, borsozzuk.
3. A húst kevés vaj-olaj keverékén oldalanként 1-1 perc alatt hirtelen elősütjük.
4. A húsokat jénaiba rakjuk, lehetőleg úgy, hogy szorosan, de ne egymást takarva feküdjenek. Mindegyik szeletet megszórjuk oregánóval és bazsalikommal, majd ráfektetjük a vékonyan felkarikázott paradicsomot, a megfelezett olajbogyókat, végül a szintén szeletelt mozzarellát. A húsok közé pici fehérbort öntünk.
5. Először alufóliával lefedve sütjük 20 percig, majd további 10 percig alufólia nélkül.
Előző cikkCsokis cookie
Következő cikkSzakácspárbaj