Kakaós csiga

0

Ha már olyan jól sikerült az első csiga-próbálkozásom, a sajtos csiga, gondoltam, más csigákat is kipróbálok. Íme az azóta szintén kipróbált, finom kakaós csiga receptje, ahogy én csinálom. (A recept internetes fórumokról összegyűjtött receptek, ötletek keveréke, saját fejlesztés:)


Hozzávalók:
Tészta:

50 dkg liszt
2.5 dl tej
1 csomag szárított élesztő
10 dkg cukor
csipet só
2 tojás
10 dkg vaj

Töltelék:
10 dkg vaj
4 evőkanál kakaópor
5 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor1. Az élesztőt 1 dl langyos tejjel és 1 kiskanál cukorral egy bögrébe tesszük és állni hagyjuk, kb. 10 percig (magyarul megfuttatjuk az élesztőt).
2. Közben egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a 10 dkg cukrot, a sót, a tojásokat, a maradék 1,5 dl tejet és a puha vajat.
3. Ha az élesztő szépen feljött, ezt is hozzákeverjük a tésztához.
4. Géppel 6-8 perc alatt kellően megdagasztjuk, majd meleg helyen kelni hagyjuk (kb. 1 óra).
5. Közben, elkészítjük a tölteléket. A hozzávalókat összekeverjük, hogy jó, kenhető massza legyen belőle, majd a végén, ha van, hozzákeverünk 2-4 evőkanál nutellát is.
6. Ha letelt az egy óra, a megkelt tésztát lisztezett deszkára tesszük, és jó nagy téglalap alakúra húzogatjuk (kézzel). A csokis krémet rákenjük, és feltekerjük.
7. 1,5-2 centis szeleteket vágunk a rúdból és az így kapott csigákat a tepsire helyezzük. Hagyjunk helyet a csigák között, mert sütés közben még legalább duplájára nőnek.
8. 220 fokon 25-30 percig sütjük.

 

 

 

Előző cikkTiramisu
Következő cikkKördés

1 hozzászólás