Kókuszos chiapuding

0

Előre szólok, hogy ez nagyon bonyolult lesz, annyira, hogy életemben először arra gondoltam, – egy régi jó kis kifejezéssel élve, szóval – hogy BRAHIBÓL tényleg megcsinálom becsukott szemmel. Mondjuk ahhoz nem ártana, ha mérlegként üzemelnék, de vegyük úgy, hogy ha minden ki van mérve, akkor onnantól tényleg összerakható akár becsukott szemmel is. Persze sok értelme nincs, de értitek a lényeget: egyszerű nagyon!

A chiapudingot szerintem kb. csak azzal lehet elrontani, ha híg marad. Na, ez nem maradt híg, én ebben a verzióban hiszek, ez szépen összeállt. És így, hogy dúsítási célból tettem bele kókuszreszeléket, így abszolút nem hiányzott belőle a méz/cukor vagy bármilyen édesítő. De persze lehet édesíteni, csak mondom, hogy alapból is finom.

 

 

Hozzávalók 4 adaghoz:
300 ml tej / növényi tej
50 g chiamag
40 g kókuszreszelék
(édesítés-ízlés szerint)

ananász és mangó

1. A tejet kimérjük, beleszórjuk a chiamagot és a kókuszreszeléket, és jól összekeverjük.
2. Poharakba adagoljuk, és hűtőbe tesszük éjszakára.
3. Reggel friss gyümölcsöt teszünk rá, és már ehetjük is.

Előző cikkCsokis-banános zabkeksz
Következő cikkFetás cukkinifasírt