Csokis-banános zabkeksz

0

Keksz a neve, mert minek is nevezzem, de azért ne úgy képzeld el ezt, mint egy ropogós kekszet. Nem ropog, hanem inkább puha, vagy szemi-puha, cserébe’ viszont nincs benne sem liszt, sem extra cukor, sem tejtermék. Félre ne érts, nem ez volt a cél, a banán-zabpehely kombinációra voltam ráállva, és ez sült ki belőle, ha meg már így alakult, akkor biztos örültök is páran ennek. Nálunk mindenki nagyon szerette, pedig itt már azért láttunk bőven sütit az elmúlt években, szóval nem megy át minden a rostán, de ez simán. Sőt, Brúnó nehezményezte, amikor az utolsót nem ő kapta. Így edződik:D:D haha.

Hozzávalók:
2 db banán
1 db tojás
1 evőkanál méz
15 dkg zabpehely (aprócska:)
1 teáskanál őrölt fahéj
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
8 dkg étcsokoládé

  1. A csokit felaprítjuk, a sütőt előmelegítjük 180 fokra, és sütőpapírt terítünk egy nagy tepsire.
  2. A banánokat villával szétnyomkodjuk/leturmixoljuk, aztán mehet hozzá minden szép sorban: tojás, méz, zabpehely, fahéj, kakaópor, és ha mindezt összekevertük, akkor a legvégén a csoki is.
  3. A masszából kis gombócokat formázunk, tepsire tesszük, és kilapítjuk őket. Kb. 15 percig sütjük, aztán rácson hagyjuk teljesen kihűlni.
Előző cikkÁfonyás-camembert-es melegszendvics
Következő cikkKókuszos chiapuding