Tépsz belőle egyet, aztán még egyet, aztán meg már sütöd is az újabb adagot, mert különben a többieknek semmi nem jutna. Isteni, puha tésztalabdák a közepükben olvadt mozzarellával. Vacsorára, vagy egy levessel / desszerttel megtoldva akár ebédre is simán el tudom képzelni.
Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg liszt
fél evőkanál só
pici cukor
egy csomag szárított élesztő
5 dkg vaj
2 dl tej
Töltelék:
1 csomag mini mozzarella (Szarvasi)
A tetejére:
1 tojás a lekenéshez
3-4 evőkanál olívaolaj
1 nagyobb gerezd fokhagyma
maroknyi friss bazsalikom
- A langyos tejbe beleszórjuk a pici cukrot és az élesztőt és felfuttatjuk. Kimérjük a lisztet, a sót, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a puha vajat és sima tésztává gyúrjuk. Letakarva kb. 40 percig kelesztjük.
- Ha megkelt, kicsit átgyúrjuk, és lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk. 16 db-ra vágjuk, és minden darabból gombócot formázunk úgy, hogy a közepükben elrejtünk egy-egy mini mozzarellagolyót. Jól összezárjuk a tésztagombócot, és egy kivajazott sütőtálba sorakoztatjuk őket úgy, hogy maradjon hely köztük, hogy még legyen hely növekedni.
- Pihentetjük 10 percig, majd lekenjük tojással, és 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
- Míg sül, felaprítjuk a bazsalikomot, és lereszeljük a fokhagymát. Hozzáadjuk az olívaolajhoz a bazsalikomot és a fokhagymát is és a sütőből kivett tésztalabdákat meglocsoljuk vele (vagy használhatunk szilikon ecsetet is).