Mozzarellás tésztagombócok

0

Tépsz belőle egyet, aztán még egyet, aztán meg már sütöd is az újabb adagot, mert különben a többieknek semmi nem jutna. Isteni, puha tésztalabdák a közepükben olvadt mozzarellával. Vacsorára, vagy egy levessel / desszerttel megtoldva akár ebédre is simán el tudom képzelni.

Hozzávalók:

A tésztához:
40 dkg liszt
fél evőkanál só
pici cukor
egy csomag szárított élesztő
5 dkg vaj
2 dl tej

Töltelék:
1 csomag mini mozzarella (Szarvasi)

A tetejére:
1 tojás a lekenéshez
3-4 evőkanál olívaolaj
1 nagyobb gerezd fokhagyma
maroknyi friss bazsalikom

  1. A langyos tejbe beleszórjuk a pici cukrot és az élesztőt és felfuttatjuk. Kimérjük a lisztet, a sót, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a puha vajat és sima tésztává gyúrjuk. Letakarva kb. 40 percig kelesztjük.
  2. Ha megkelt, kicsit átgyúrjuk, és lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk. 16 db-ra vágjuk, és minden darabból gombócot formázunk úgy, hogy a közepükben elrejtünk egy-egy mini mozzarellagolyót. Jól összezárjuk a tésztagombócot, és egy kivajazott sütőtálba sorakoztatjuk őket úgy, hogy maradjon hely köztük, hogy még legyen hely növekedni.
  3. Pihentetjük 10 percig, majd lekenjük tojással, és 180 fokos sütőben kb. 30 percig sütjük.
  4. Míg sül, felaprítjuk a bazsalikomot, és lereszeljük a fokhagymát. Hozzáadjuk az olívaolajhoz a bazsalikomot és a fokhagymát is és a sütőből kivett tésztalabdákat meglocsoljuk vele (vagy használhatunk szilikon ecsetet is).
Előző cikkSajtos zabfalat
Következő cikkTéli süti déli gyümölcsökkel