Narancsos-mézeskalácsos édesség

0

Last minute édesség. Mondjuk a last minute-ről a társasutazás is eszembe jut buszon, negyvenen, 38 fokban, de ez a desszert annál sokkal jobb.

Hozzávalók 4 adaghoz:

3 dl habtejszín
25 dkg mascarpone
3-5 dkg porcukor
1 nagyobb narancs reszelt héja
15 dkg mézeskalács
10 dkg étcsokoládé

1. A mézeskalácsot apró darabokra törjük, az étcsokit megolvasztjuk.
2. A habtejszínt felverjük, a mascarponét kikeverjük a porcukorral és a narancs reszelt héjával. Ha a tejszínt felvertük, hozzáadjuk a narancsos-porcukros mascarponét, és habverővel simára keverjük.
3. Poharakat készítünk elő, és összeállítjuk a pohárkrémet: a krém 2/3 részét a poharak aljába kanalazzuk, rászórunk egy adag morzsát, majd újabb adag krém következik, és a tetejére még egy kis morzsa, és olvasztott csoki. Azonnal tálaljuk.

Előző cikkCsokis-mogyoróvajas gombóc
Következő cikkMini narancsos ricottatorta