Aszalt gyümölcsös csirkemell magvas rizzsel

0

Sok mindennel lehet tölteni csirkemellet, de az aszalt gyümölcs az egyik legjobb választás. Egyszerű is bánni vele, finom is, és szép is. A magvas rizs pedig egyenesen mennyei. Komolyan. Korábban még csak fenyőmaggal próbáltam, de most mandula és kesudió is került bele – persze pirítva, mert hát úgy az igazi – és imádtam. Azóta akárhányszor készült főtt rizs, mindig került bele mag is. A mennyiséget persze lehet variálni, van, aki kevesebb maggal szereti, mi inkább többet rakunk bele – de ez már tényleg egyénenként változik. Szóval nagyon ajánlom, próbáljátok ki egyszer. Meg még egyszer, meg még egyszer:)

Hozzávalók:

csirkemellfilé

Kalifa magozott aszalt sárgabarack
Kalifa magozott aszalt szilva
vaj

A magvas rizshez:

1 bögre rizs
pici olaj
2 bögre víz
Kalifa fenyőmag
Kalifa natúr kesudió
Kalifa natúr mandula

  1.  A csirkemellfilét megtisztítás után felszeleteljük, és enyhén kiklopfoljuk. Sózzuk, majd mindegyikre helyezünk 1-1 aszalt szilvát / sárgabarackot, és feltekerjük.
  2. A hústekercseket kivajazott sütőtálba tesszük, és mindegyik tetejére teszünk egy pici darabka vajat.
  3. Alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőben sütjük 20 percig lefedve, majd további 20 percig alufólia nélkül.
  4. Közben elkészítjük a köretet: a magvakat száraz serpenyőben megpirítjuk, majd ízlés szerinti mennyiségben a dupla mennyiségű sós vízben megfőtt rizshez keverjük. A húst a magvas rizzsel tálaljuk.

 

 

https://www.youtube.com/watch?v=lORclAs4gd0

 

Előző cikkMézeskalácsos gombóc
Következő cikkSütigyáros napjaim