Sok mindennel lehet tölteni csirkemellet, de az aszalt gyümölcs az egyik legjobb választás. Egyszerű is bánni vele, finom is, és szép is. A magvas rizs pedig egyenesen mennyei. Komolyan. Korábban még csak fenyőmaggal próbáltam, de most mandula és kesudió is került bele – persze pirítva, mert hát úgy az igazi – és imádtam. Azóta akárhányszor készült főtt rizs, mindig került bele mag is. A mennyiséget persze lehet variálni, van, aki kevesebb maggal szereti, mi inkább többet rakunk bele – de ez már tényleg egyénenként változik. Szóval nagyon ajánlom, próbáljátok ki egyszer. Meg még egyszer, meg még egyszer:)
Hozzávalók:
csirkemellfilé
só
Kalifa magozott aszalt sárgabarack
Kalifa magozott aszalt szilva
vaj
A magvas rizshez:
1 bögre rizs
pici olaj
2 bögre víz
Kalifa fenyőmag
Kalifa natúr kesudió
Kalifa natúr mandula
- A csirkemellfilét megtisztítás után felszeleteljük, és enyhén kiklopfoljuk. Sózzuk, majd mindegyikre helyezünk 1-1 aszalt szilvát / sárgabarackot, és feltekerjük.
- A hústekercseket kivajazott sütőtálba tesszük, és mindegyik tetejére teszünk egy pici darabka vajat.
- Alufóliával lefedjük, és 180 fokos sütőben sütjük 20 percig lefedve, majd további 20 percig alufólia nélkül.
- Közben elkészítjük a köretet: a magvakat száraz serpenyőben megpirítjuk, majd ízlés szerinti mennyiségben a dupla mennyiségű sós vízben megfőtt rizshez keverjük. A húst a magvas rizzsel tálaljuk.
https://www.youtube.com/watch?v=lORclAs4gd0