Mogyorós csók Nutellával®

0

Ilyen egy tökéletes karácsonyi aprósütemény. Szép is, finom is, és praktikus is, mert előre lehet dolgozni: megsüthetjük a kis labdákat előző nap, vagy akár 2-3 nappal korábban is, tálaláskor pedig már csak össze kell ragasztani őket Nutellával®. Isteni finom, szerintem már most vegyétek fel az idei kipróbálandó sütik listájára!

Hozzávalók:

100 g Nutella®
240 g liszt
200 g porcukor
200 g héj nélküli törökmogyoró darálva
200 g vaj
1 tojássárgája
20 g tojás (egy egész felvert tojás fele)
egy csipet só

  1. Egy tálban keverjük el a mogyorót a cukorral. Tegyük bele a többi hozzávalót, és addig keverjük, amíg lágy, gyúrható tésztát nem kapunk. Formázzunk gömböt a tésztából, majd takarjuk le háztartási fóliával. Hűtsük 10-12 óráig.
  2. Melegítsük elő a sütőt 140°C-ra. Vegyük ki az előkészített tésztát a hűtőből, és két tenyerünk közt formázzunk belőle kicsi golyókat. A golyók kb. 10 g súlyúak legyenek. Tegyük őket sütőpapírral bélelt tepsire némi távolságot hagyva a golyók között. Süssük 18 percig a sütő középső sínjén. Amikor enyhén aranybarna színűek és puhák, vegyük kis a sütőből. Hagyjuk a golyócskákat kihűlni, de ne érjünk hozzájuk!
  3. Kenjünk meg egy kekszcsókot 5 g Nutellával® egy kanál vagy egy nyomózsák segítségével, majd tegyünk a tetejére egy másik kekszcsókot, mintha szendvicset csinálnánk.
Előző cikkMézeskalácsos túrófánk
Következő cikkMézeskalácsos gombóc