Cukkinifasírt

0

Nálunk az ilyen kis esti lepénykék jól mennek. Az örök kedvenc a sima túrópampuska, de nagyon finom ez a cukkinifasírt is, és ha rizsliszttel készül, akkor még gluténmentes is.

Hozzávalók kb. 20-25 db-hoz:

  • 1 nagy cukkini lereszelve (5-600 g kb.)
  • 1 tk. só
  • 2 evőkanál túró
  • 8-10 dkg reszelt sajt (gouda pl.)
  • 1 db tojás
  • 7-8 dkg liszt
  • olaj a sütéshez

 

  1. A megmosott cukkinit apró lyukú reszelőn lereszeljük, megszórjuk a sóval, és 15-20 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk belőle a vizet és egy tálba tesszük.
  2. Hozzáadunk minden egyebet: túrót, tojást, sajtot és lisztet, és összegyúrjuk. Ha nem áll esetleg össze, akkor adhatunk még hozzá reszelt sajtot vagy lisztet.
  3. Kis gombócokat formázunk a masszából, kilapítjuk őket, és kevés olajon kisütjük. Voila, kész is a vacsora.
Előző cikkSegítsüti 2017
Következő cikkTök hátán is tök