Nálunk az ilyen kis esti lepénykék jól mennek. Az örök kedvenc a sima túrópampuska, de nagyon finom ez a cukkinifasírt is, és ha rizsliszttel készül, akkor még gluténmentes is.
Hozzávalók kb. 20-25 db-hoz:
- 1 nagy cukkini lereszelve (5-600 g kb.)
- 1 tk. só
- 2 evőkanál túró
- 8-10 dkg reszelt sajt (gouda pl.)
- 1 db tojás
- 7-8 dkg liszt
- olaj a sütéshez
- A megmosott cukkinit apró lyukú reszelőn lereszeljük, megszórjuk a sóval, és 15-20 percig állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk belőle a vizet és egy tálba tesszük.
- Hozzáadunk minden egyebet: túrót, tojást, sajtot és lisztet, és összegyúrjuk. Ha nem áll esetleg össze, akkor adhatunk még hozzá reszelt sajtot vagy lisztet.
- Kis gombócokat formázunk a masszából, kilapítjuk őket, és kevés olajon kisütjük. Voila, kész is a vacsora.