Őszi esték kedvence: szuper sajtos melegszendvics

0

A sajtszósz az egyik legjobb dolog világon. A melegszendvics a másik. Na és ha ez a kettő találkozik, akkor bonthatod a pezsgőt is, mert isteni vacsorád lesz.

Hozzávalók 4 szendvicshez:

A sajtszószhoz:

  • 10 dkg cheddar sajt
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál liszt

A szendvicshez:

  • 8 szelet kenyér
  • 5-8 dkg puha vaj
  • 4 szelet cheddar
  • 4 szelet Gouda sajt
  • 100 g madár / rukkolasaláta

1. A sajtszószhoz egy kis lábasba öntjük a tejet, belereszeljük a cheddart, és közepes lángon kevergetve összeolvasztjuk, beleszórjuk a lisztet, habverővel elkeverjük, és lehúzzuk a tűzhelyről.

2. Megkenjük a kenyerek mindkét oldalát, majd összeállítjuk a szendvicseket: egy kanálnyi sajtszószt elterítünk egy szelet kenyéren, ráhelyezünk egy szelet cheddar és egy szelet Gouda sajtot és egy kis adag salátát. Lefedjük egy másik szelet kenyérrel, és serpenyőben vagy sütőben grill programon megsütjük.

Előző cikkDarálós keksz, a 80-as évek kedvence
Következő cikkSegítsüti 2017