Gyönyörű és finom: ezt a tortát ki kell próbálnod!

0

Mi legyen a desszert a húsvéti családi ebéd végén? Legyen egy csodaszép torta sok-sok eperrel!

Gyönyörű és finom: ezt a tortát ki kell próbálnod!

Mindenkinek megvan a maga kedvence: van, aki a piskótás sütiket szereti a legjobban, mások a krémes-habos édességeket, és vannak, akik a modern sajttortákat imádják. Most az utóbbi tábor kedvében járva egy egyszerű  alapanyagokból elkészíthető olcsóbb verziót hoztunk, ami akár a húsvéti ünnepi asztal dísze is lehet.

Fontos, hogy ha megsült a torta, mindenképpen várjuk meg, míg teljesen kihűl, és a gyümölcsöt csak közvetlenül tálalás előtt tegyük a tetejére.

Eper helyett díszíthetjük meggyel, barackkal, málnával vagy áfonyával, de kínálhatunk mellé lekvárt, vagy akár csokoládészószt is.

Elkészítési idő: 70 perc + pihentetési idő

Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:

Az alaphoz:

  • 20 dkg darált háztartási keksz
  • 10 dkg vaj

A krémhez:

  • 2 db tojás
  • 8 dkg cukor
  • 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
  • 2 dl tej
  • 20 dkg tejföl
  • 20 dkg natúr joghurt
  • 15 dkg búzaliszt

A tálaláshoz:

  • 20 dkg friss eper

A vajat megolvasztjuk, és elkeverjük a keksszel. Egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk, az aljára sütőpapírt helyezünk, és a vajas-kekszes keveréket elegyengetjük benne.
A tejet, a tejfölt, a joghurtot és a tojásokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrokat, és alaposan összekeverjük. Beleszórjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A krémet az előkészített kekszalapra öntjük, és kb. 50 percig sütjük. Ha teljesen kihűlt, hűtőbe tesszük pár órára, vagy akár egy éjszakára. Friss eperrel tálaljuk.

Előző cikkLehetetlen abbahagyni: sonkás-sajtos kalács
Következő cikkNe várj vele, ezt a sütit még ma ki kell próbálnod!