Mi legyen a desszert a húsvéti családi ebéd végén? Legyen egy csodaszép torta sok-sok eperrel!
Mindenkinek megvan a maga kedvence: van, aki a piskótás sütiket szereti a legjobban, mások a krémes-habos édességeket, és vannak, akik a modern sajttortákat imádják. Most az utóbbi tábor kedvében járva egy egyszerű alapanyagokból elkészíthető olcsóbb verziót hoztunk, ami akár a húsvéti ünnepi asztal dísze is lehet.
Fontos, hogy ha megsült a torta, mindenképpen várjuk meg, míg teljesen kihűl, és a gyümölcsöt csak közvetlenül tálalás előtt tegyük a tetejére.
Eper helyett díszíthetjük meggyel, barackkal, málnával vagy áfonyával, de kínálhatunk mellé lekvárt, vagy akár csokoládészószt is.
Elkészítési idő: 70 perc + pihentetési idő
Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:
Az alaphoz:
- 20 dkg darált háztartási keksz
- 10 dkg vaj
A krémhez:
- 2 db tojás
- 8 dkg cukor
- 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
- 2 dl tej
- 20 dkg tejföl
- 20 dkg natúr joghurt
- 15 dkg búzaliszt
A tálaláshoz:
- 20 dkg friss eper
A vajat megolvasztjuk, és elkeverjük a keksszel. Egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kivajazunk, az aljára sütőpapírt helyezünk, és a vajas-kekszes keveréket elegyengetjük benne.
A tejet, a tejfölt, a joghurtot és a tojásokat összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrokat, és alaposan összekeverjük. Beleszórjuk a lisztet, és csomómentesre keverjük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A krémet az előkészített kekszalapra öntjük, és kb. 50 percig sütjük. Ha teljesen kihűlt, hűtőbe tesszük pár órára, vagy akár egy éjszakára. Friss eperrel tálaljuk.