Gyors vendégváró falatok szuper egyszerűen

0

Mediterrán ízével már húsvétkor megelőlegezi a nyári hangulatot ez a pesztós-fetás csiga.

Gyors vendégváró falatok szuper egyszerűen

A főszereplő ismét a legjobb barátunk, a leveles tészta. Biztonsági tartalékként mindig van egy-két csomag a hűtőben, amit hétköznap esténként is szívesen használunk, ha csak egy gyors vacsorát szeretnénk összeütni, de ünnepek alatt is, ha nincs időnk pepecselős falatkákat készíteni.

Ezúttal azonban nem lepényt, nem is pizzát, hanem kis csigákat készítettünk belőle. A papírra tekert leveles tésztát egyszerűen kisimítottuk, pesztóval kentük meg, fetát morzsoltunk rá, majd feltekertük, felszeleteltük. Kerülhetett volna bele szárított paradicsom, vagy akár apróra vágott olívabogyó is.Jól használható édes és sós lepények alapanyagaként, kerülhet rá csokikrém, túrókrém, mogyorókrém, amit aztán már csak egy kis gyümölccsel kell kirakni, és kész is az édességünk. Ugyanígy készülhet belőle egy gyors pizza: egy kis paradicsomszósszal megkenjük, sajtot – és egyéb feltéteket – szórunk rá, és már mehet is a sütőbe.

Elkészítési idő: 40 perc

Hozzávalók:

  • 1 csomag Dr. Oetker Leveles Tészta
  • kb. 8 dkg zöld pesztó
  • 10 dkg feta sajt
  • 1 tojás a lekenéshez

A leveles tésztát kiterítjük, és megkenjük a pesztóval. Fetát morzsolunk rá, majd hosszabbik oldalánál fogva szorosan feltekerjük. Éles késsel kb. 1,5 cm széles szeleteket vágunk belőle, és az így kapott csigákat sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. Egy tojással lekenjük a csigákat, majd 200 fokos forró sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Előző cikkMár tudjuk, milyen kalácsot fogsz húsvétkor sütni
Következő cikkEllenállhatatlan epres süti – azonnal kedvenc lesz belőle