Szuper finom kókuszgolyó – a tökéletes húsvéti vendégváró

0

Falatnyi kókuszos finomság, egy apró kis édesség, amire mindenki rájár majd. Húsvéti vendégvárónak is tökéletes!

Szuper finom kókuszgolyó - a tökéletes húsvéti vendégváró

Csak néhány alapanyag, pár mozdulat, és már kész is az isteni finom, vaníliás kókuszgolyó. Olyan egyszerűen elkészíthető, hogy nagyobb gyerekek önállóan is összeállíthatják, a gombócozásba, kókuszban hempergetésbe pedig akár a kicsiket is be lehet vonni. Ha túl ragadós a massza, egy kis darált kekszet adjunk még hozzá.

A kókusszal jól harmonizál a citrom és a narancs is, érdemes belereszelni egy picit a héjukból. A kókuszgolyó közepében elrejthetünk egy blansírozott mandulaszemet, kókuszreszelék helyett – vagy mellett – pedig akár csokireszelékben vagy tortadarában is megforgathatjuk a golyókat.

Elkészítési idő: 25 perc + hűlési idő

Hozzávalók kb. 15 db-hoz:

  • 2,5 dkg vaj
  • 5 dkg búzadara
  • 2 dl tej
  • 1 dl habtejszín (nem felverve)
  • 5 dkg kókuszreszelék
  • 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
  • 2 evőkanál cukor
  • a hempergetéshez 5-10 dkg kókuszreszelék

A vajat egy kis lábasban megolvasztjuk, rászórjuk a búzadarát, és egy picit megkeverjük. Beleöntjük a tejet, a tejszínt és a kókuszreszeléket, összekeverjük, és közepes vagy annál kicsit nagyobb lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről, és hűlni hagyjuk. Ha teljesen kihűlt, hűtőbe tesszük, majd ha megdermedt, gombócokat formázunk belőle, és kókuszreszelékben forgatjuk meg őket.

Előző cikkCsokitojás helyett: marcipános húsvéti gasztroajándék házilag
Következő cikkGyümölcskenyér húsvétkor is – recept videóval!