Falatnyi kókuszos finomság, egy apró kis édesség, amire mindenki rájár majd. Húsvéti vendégvárónak is tökéletes!
Csak néhány alapanyag, pár mozdulat, és már kész is az isteni finom, vaníliás kókuszgolyó. Olyan egyszerűen elkészíthető, hogy nagyobb gyerekek önállóan is összeállíthatják, a gombócozásba, kókuszban hempergetésbe pedig akár a kicsiket is be lehet vonni. Ha túl ragadós a massza, egy kis darált kekszet adjunk még hozzá.
A kókusszal jól harmonizál a citrom és a narancs is, érdemes belereszelni egy picit a héjukból. A kókuszgolyó közepében elrejthetünk egy blansírozott mandulaszemet, kókuszreszelék helyett – vagy mellett – pedig akár csokireszelékben vagy tortadarában is megforgathatjuk a golyókat.
Elkészítési idő: 25 perc + hűlési idő
Hozzávalók kb. 15 db-hoz:
- 2,5 dkg vaj
- 5 dkg búzadara
- 2 dl tej
- 1 dl habtejszín (nem felverve)
- 5 dkg kókuszreszelék
- 1 csomag Dr. Oetker Vanillincukor
- 2 evőkanál cukor
- a hempergetéshez 5-10 dkg kókuszreszelék
A vajat egy kis lábasban megolvasztjuk, rászórjuk a búzadarát, és egy picit megkeverjük. Beleöntjük a tejet, a tejszínt és a kókuszreszeléket, összekeverjük, és közepes vagy annál kicsit nagyobb lángon, folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről, és hűlni hagyjuk. Ha teljesen kihűlt, hűtőbe tesszük, majd ha megdermedt, gombócokat formázunk belőle, és kókuszreszelékben forgatjuk meg őket.