Igazi finomság az édesszájúaknak. Egy tökéletes reggeli, ami a húsvéti szünidő alatt egész biztosan a család kedvence lesz.
Minden palacsintának megvan a maga ideje. A hagyományos túrós vagy lekváros palacsinta remek édesség egy kiadós leves után, a francia crêpes típusú palacsinta akár egy elegáns vacsora záróakkordja is lehet, az amerikai palacsinta pedig maga az ideális reggeli.
Nagyon egyszerű elkészíteni, szépen tálalható és millió módon variálható. A klasszikus amerikai palacsintát juharsziruppal és ropogósra sütött baconnel kínálják, de nálunk inkább az édes verziók népszerűek. A kókuszos, almás, kakaós és mandulás amerikai palacsinta is nagyon finom, de talán ez a banános a legeslegfinomabb. Különösen karamellszósszal, amit érdemes előző nap elkészíteni, így reggel csak a palacsintát kell kisütni, és már kész is az isteni reggeli.
Elkészítési idő: 60-70 perc
Hozzávalók kb. 20-25 db-hoz:
- 2 db tojás
- 2,5 dkg olvasztott vaj
- 3 dl tej
- 1 evőkanál cukor
- 20 dkg liszt
- 1 evőkanál Dr. Oetker Sütőpor
- 2 db banán
A karamellszószhoz:
- 10 dkg cukor
- 1,5 dl habtejszín
- 2 dkg vaj
A karamellszószhoz a cukrot egy vastag aljú lábas aljába szórjuk egy rétegben, és közepes lángon melegítjük. Ahogy elkezd olvadni, karamellizálódni a cukor, rászórunk még egy kis cukrot, és így haladunk szépen, míg az összes cukrot hozzá nem adtuk. Közben egy másik lábaskában felforrósítjuk a 1,5 dl tejszínt, és készenlétben tartjuk. Ha karamellizálódott az összes cukor, akkor – folyamatos kevergetés mellett – hozzáadjuk a tejszínt, és kevergetjük közepes vagy annál kisebb lángon, míg teljesen el nem olvad a kicsit összeugrott karamell a tejszínben. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről, hozzákeverjük a vajat, és hűlni hagyjuk.
A palacsintához a tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat, a tejet, és a sütőporral elkevert lisztet. Habverővel simára keverjük, majd hozzáadjuk a villával alaposan szétnyomkodott banánokat. Simára keverjük, és kevés olajjal kikent serpenyőben kisütjük a palacsintákat.