A legeslegjobb palacsinta!

0

Igazi finomság az édesszájúaknak. Egy tökéletes reggeli, ami a húsvéti szünidő alatt egész biztosan a család kedvence lesz.

A legeslegjobb palacsinta!

Minden palacsintának megvan a maga ideje. A hagyományos túrós vagy lekváros palacsinta remek édesség egy kiadós leves után, a francia crêpes típusú palacsinta akár egy elegáns vacsora záróakkordja is lehet, az amerikai palacsinta pedig maga az ideális reggeli.

Nagyon egyszerű elkészíteni, szépen tálalható és millió módon variálható. A klasszikus amerikai palacsintát juharsziruppal és ropogósra sütött baconnel kínálják, de nálunk inkább az édes verziók népszerűek. A kókuszos, almás, kakaós és mandulás amerikai palacsinta is nagyon finom, de talán ez a banános a legeslegfinomabb. Különösen karamellszósszal, amit érdemes előző nap elkészíteni, így reggel csak a palacsintát kell kisütni, és már kész is az isteni reggeli.

Elkészítési idő: 60-70 perc

Hozzávalók kb. 20-25 db-hoz:

  • 2 db tojás
  • 2,5 dkg olvasztott vaj
  • 3 dl tej
  • 1 evőkanál cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1 evőkanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 2 db banán

A karamellszószhoz:

  • 10 dkg cukor
  • 1,5 dl habtejszín
  • 2 dkg vaj

A karamellszószhoz a cukrot egy vastag aljú lábas aljába szórjuk egy rétegben, és közepes lángon melegítjük. Ahogy elkezd olvadni, karamellizálódni a cukor, rászórunk még egy kis cukrot, és így haladunk szépen, míg az összes cukrot hozzá nem adtuk. Közben egy másik lábaskában felforrósítjuk a 1,5 dl tejszínt, és készenlétben tartjuk. Ha karamellizálódott az összes cukor, akkor – folyamatos kevergetés mellett – hozzáadjuk a tejszínt, és kevergetjük közepes vagy annál kisebb lángon, míg teljesen el nem olvad a kicsit összeugrott karamell a tejszínben. Ha kész, lehúzzuk a tűzhelyről, hozzákeverjük a vajat, és hűlni hagyjuk.

A palacsintához a tojásokat kikeverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a vajat, a tejet, és a sütőporral elkevert lisztet. Habverővel simára keverjük, majd hozzáadjuk a villával alaposan szétnyomkodott banánokat. Simára keverjük, és kevés olajjal kikent serpenyőben kisütjük a palacsintákat.

Előző cikkA tökéletes húsvéti reggeli: csokis-marcipános kalács
Következő cikkSüss egyből dupla adagot ebből a meggyes sütiből!