Ha csak egy kekszet sütnél húsvétkor, ez legyen az!

0

Egyszerű, tökéletes, egyszerűen tökéletes. Ha csak egy kekszet akartok sütni húsvétkor, akkor ez legyen az!

Ha csak egy kekszet sütnél húsvétkor, ez legyen az!

Mindig jó, ha a hagyományos sütemények és a húsvéti kalács mellett van néhány olyan apró édes falat, amit még akkor is elropogtatnak a vendégek, ha egyébként már telítődtek a húsvéti finomságokkal. Ez a keksz pont ilyen, még egy kiadós húsvéti ebéd vagy reggeli után is nagyon jólesik.

Nincs benne különleges fűszer, sem beszerezhetetlen alapanyag, csak 5 egyszerű hozzávaló, amiből szuper finom keksz lesz. Nem alaktartó, így a kiszúrókra nem lesz szükség, a masszát egyszerűen csak össze kell keverni, majd gombócozni-lapítani. A diót mandulával is helyettesíthetjük, és ki lehet próbálni egy pici őrölt fahéjjal vagy gyömbérrel ízesítve is.

Elkészítési idő: 25 perc

Hozzávalók:

  • 30 dkg darált dió
  • 5 dkg cukor
  • 1 csomag Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
  • 3 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
  • 2 db tojás
  1. Az alapanyagokat egy tálba mérjük, és összegyúrjuk. Ragacsos masszát kapunk.
  2. Sütőpapírral bélelünk ki két tepsit és előmelegítjük a sütőt 160 fokra.
  3. A masszából kis golyókat formázunk, a tepsire helyezzük őket és tenyérrel, vagy egy pohár talpával kissé ellapítjuk őket. 12-15 perc alatt készre sütjük.
Előző cikkÚjabb szuper csiga a házi pékségből!
Következő cikkA tökéletes húsvéti reggeli: csokis-marcipános kalács