Egyszerű, tökéletes, egyszerűen tökéletes. Ha csak egy kekszet akartok sütni húsvétkor, akkor ez legyen az!
Mindig jó, ha a hagyományos sütemények és a húsvéti kalács mellett van néhány olyan apró édes falat, amit még akkor is elropogtatnak a vendégek, ha egyébként már telítődtek a húsvéti finomságokkal. Ez a keksz pont ilyen, még egy kiadós húsvéti ebéd vagy reggeli után is nagyon jólesik.
Nincs benne különleges fűszer, sem beszerezhetetlen alapanyag, csak 5 egyszerű hozzávaló, amiből szuper finom keksz lesz. Nem alaktartó, így a kiszúrókra nem lesz szükség, a masszát egyszerűen csak össze kell keverni, majd gombócozni-lapítani. A diót mandulával is helyettesíthetjük, és ki lehet próbálni egy pici őrölt fahéjjal vagy gyömbérrel ízesítve is.
Elkészítési idő: 25 perc
Hozzávalók:
- 30 dkg darált dió
- 5 dkg cukor
- 1 csomag Dr. Oetker Bourbon Vaníliás cukor
- 3 dkg Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
- 2 db tojás
- Az alapanyagokat egy tálba mérjük, és összegyúrjuk. Ragacsos masszát kapunk.
- Sütőpapírral bélelünk ki két tepsit és előmelegítjük a sütőt 160 fokra.
- A masszából kis golyókat formázunk, a tepsire helyezzük őket és tenyérrel, vagy egy pohár talpával kissé ellapítjuk őket. 12-15 perc alatt készre sütjük.