Indul a húsvéti kekszüzem!!

0

Házi keksz, amivel nem lehet hibázni. Ott a helye a vendégváró asztalon, de kerülhet akár a tízórais dobozba vagy a kirándulócsomagba is.

Indul a húsvéti kekszüzem!!

Ezt a kekszet bárki el tudja készíteni! Az alapanyagokat csak össze kell keverni, és már formázhatjuk is a masszát: gombócokat gömbölyítünk a tésztából, tepsire helyezzük őket – egymástól viszonylag távol –, majd tenyérrel vagy egy pohár talpával enyhén kilapítjuk a gombócokat.

A szárított vörös áfonya helyett használhatunk bármilyen más aszalt gyümölcsöt, nagyon finom aszalt barackkal vagy akár aszalt fügével, de kerülhet bele az aszalványok helyett apróra vágott csokoládé vagy kandírozott narancs is. A végeredmény pedig egy isteni finom ropogtatni való édesség, aminek örülni fognak a vendégek, de ha marad belőle néhány darab, akkor akár a reggeli tea mellé is tökéletes kísérő lesz.
Elkészítési idő: 35 perc

Hozzávalók kb. 20 db-hoz:

  • 15 dkg zabpehely
  • 20 dkg búzaliszt
  • fél teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • 8 dkg cukor
  • 13 dkg vaj megolvasztva
  • 1 db tojás
  • néhány evőkanál víz
  • 10 dkg aszalt vörös áfonya

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral kibélelünk két tepsit
2. A zabpelyhet, a lisztet, a sütőport és a cukrot egy tálba mérjük, majd hozzáadjuk az olvasztott vajat, a tojást, a vizet és az aszalt vörösáfonyát, és összegyúrjuk. Ha nem áll össze, adhatunk hozzá még 1-2 evőkanál vizet.
3. A masszából nedves kézzel diónyi gombócokat formázunk, és a sütőpapíros tepsire helyezzük őket, majd tenyérrel enyhén kilapítjuk.
4. Az előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 15-18 percig sütjük. Ha kész, hűlni hagyjuk.

Előző cikkNincs ennél jobb túrós süti!
Következő cikkA tökéletes sós nasi húsvétra: dupla sajtos csavart ropi