Ezt a túrós sütit lehetetlen abbahagyni! Érdemes egyből dupla adagot készíteni, a locsolók/vendégek is imádni fogják, szinte biztos, hogy morzsája sem marad majd.
A titok egyszerű: kakaós tészta és túrós töltelék tökéletes kombinációja ez a sütemény, melyet elkészítési módja tesz igazán különlegessé. A tésztáját nem nyújtjuk, hanem miután egy kicsit megdermedt a hűtőben, nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Így készül a süti alapja és a teteje is, és közé kerül az isteni finom túrós töltelék.
Nem nehéz elkészíteni, arra kell csak figyelni, hogy a tészta kellően megdermedjen, mert csak akkor lehet majd szépen reszelni. Érdemes este begyúrni, és éjszakára hűtőbe tenni, de ha ennyi idő nincs, akkor is fontos, hogy lehetőség szerint 2-3 órát pihentessük a hűtőben.
Elkészítési idő: 55 perc + 2-3 óra pihentetési idő
Hozzávalók:
A kakaós tésztához
- 25 dkg puha vaj
- 1 db tojás
- 1 pohár tejföl (175 ml)
- 60 dkg liszt
- 10 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dkg cukrozatlan kakaópor
- 1 csomag sütőpor
A túrós réteghez:
- 1 kg túró
- 2 db tojás
- 10 dkg cukor
- 1 evőkanál vaníliás cukor
- 1 citrom reszelt héja
A kakaós alaptésztához az alapanyagokat egy tálba mérjük, és összegyúrjuk. Ha
kész, folpackba csomagolva hűtőbe tesszük minimum 2-3 órára.
A túrós töltelékhez az alapanyagokat kimérjük, és alaposan összekeverjük.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki egy közepes méretű
tepsit.
A hűtőből elővett tésztát kettéosztjuk, és az egyik darabot nagy lyukú reszelőn
lereszeljük. Ezt a sütőpapíros tepsibe egyengetjük, majd rásimítjuk a túrós tölteléket.
Ráreszeljük a másik tésztadarabot, kicsit elegyengetjük, és kb. 35-40 perc alatt
készre sütjük.