Mézes-chilis csirke üvegtésztával

    0

    30 perces gyors vacsora, ami pont ideális, ha szeretitek az újdonságokat, de azért óvatos duhajok vagytok, ha szeretitek a csípőset, de azért nem annyira, és ha szeretnétek meleg vacsorát, de nincs túl sok időtök. Az üvegtészta különösen hálás alapanyag, mert tényleg semmi más dolgunk vele, csak le kell forrázni, és már kész is.

    uvegeszta-csirk

    Hozzávalók:

    40 dkg csirkemellfilé
    10 dkg Shan’shi üvegtészta
    1-2 evőkanál szójaszósz
    2 evőkanál méz
    2-3 db sárgarépa
    1 piros kaliforniai paprika
    só, bors
    őrölt chili

    1. A csirkemellet, a répát és a paprikát felcsíkozzuk.
    2.  Olajat hevítünk egy serpenyőben, fehéredésig pirítjuk rajta a húst, majd hozzáadjuk a zöldségeket, sózzuk-borsozzuk, chilivel fűszerezzük, meglocsoljuk a szójaszósszal és hozzáadjuk a mézet, és közepes lángon 8-10 percig pirítjuk – meg-megkeverve.
    3. A tésztát forró sós vízzel leforrázzuk, majd a húsos-zöldséges keverékkel összeforgatjuk, és így tálaljuk.

    uvegteszta-csirkevel

    Előző cikkSós karamelles desszert brownie-val
    Következő cikkTökéletes ajándék csokirajongóknak: vaníliás csokilikőr házilag