Sütőtökös-fűszeres minipite

0

Már ennél a sütőtökös tortánál lehetett tudni, hogy a sütőtökös sütikkel nem nagyon lehet melléfogni, és most is bebizonyosodott, hogy így van. Lehet persze nagy adagot is készíteni, de szerintem sokkal jobban néz ki ilyen kicsiben:D Főleg, ha a Nők Lapja Konyha Desszert legújabb számában látod viszont:) Ó igen, egy sima bevezető máris átcsap dicsekvésbe:) De nem tehetek róla, tényleg olyan jó érzés, hogy megint szerepel néhány receptem ebben a gyönyörű magazinban, hogy muszáj nektek is elújságolnom. Szerezzétek be, ha még nincs meg, és soha többé nem lesz gondotok a szülinapi tortákra. Gyönyörű az egész!

photogrid_1479288762488

 

sutotokos_02 Hozzávalók 6 db-hoz:

A tésztához:

20 dkg liszt
7 dkg porcukor
1 mokkáskanál őrölt gyömbér
10 dkg hideg vaj
1 tojássárgája

A töltelékhez:

25 dkg sült tök
1 dl tej
3 dkg cukor
2 evőkanál liszt
fél mokkáskanál őrölt fahéj
fél mokkáskanál őrölt gyömbér
fél mokkáskanál mézeskalácsfűszer

  1. A tésztához a lisztet összekeverjük az őrölt gyömbérrel és a porcukorral, elmorzsoljuk a felkockázott vajjal, és a tojássárgáját hozzáadva tésztává gyúrjuk. Fóliába csomagoljuk, és hűtőbe tesszük kb. 30 percre.
  2. A krémhez a sült tök húsát egy tálba kanalazzuk, hozzáadjuk a cukrot, a tejet, a lisztet és a fűszereket, és simára keverjük.
  3. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk 6 db mini piteformát.
  4. A tészta egy kis részét félretesszük, a többiből akkora darabokat nyújtunk, hogy ki tudjuk velük bélelni a mini piteformákat (úgy, hogy az oldalukra is jusson). Villával megszurkáljuk a tészta alját, és az előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt elősütjük a minipitéket. Tölteléket kanalazunk az elősütött tésztára, és 160 fokon további kb. 25-30 percig sütjük. Ha nagyon pirul a széle, le lehet lazán takarni egy nagyobb darab alufóliával a minipitéket.
  5. Közben a félretett kis darab tésztát kinyújtjuk és kekszkiszúróval különböző formákat szaggatunk belőle. Megsüthetjük külön is a díszkekszeket, de rá is tehetjük a pitékre, kb. 15 perc sütés után.

pitek-02

Előző cikkJobb, mint a pizza! Calzone apuka módra
Következő cikkNyári vacsora télen is