Milyen az a pizza, amiben a tészta egy csupa csoki (de ezúttal lapos) brownie, amin a paradicsomszósz szerepét málnahab tölti be, és melynek tetejére sajt helyett friss gyümölcsök kerülnek? Megmondom: isteni finom!! Csak éppen desszert kategóriában indul.
Természetesen – az igazi pizzához hasonlóan – itt is lehet variálni a feltéteket: a tejszínhabba kerülhet áfonya, lekvár, vagy akár csoki darabkák is, és a tetejére is szórhatunk bármit: gyümölcsökön kívül mandulát, mogyorót, de meglocsolhatjuk akár csoki vagy karamellszósszal is. Mondom, hogy olyan ez, mint a pizza- csak jobb:)
Hozzávalók 26 cm átmérőjű pizzához:
2 db tojás
15 dkg étcsokoládé
15 dkg puha vaj
8 dkg cukor
8 dkg liszt
A feltéthez:
2 dl hideg habtejszín
1-2 evőkanál porcukor
5 dkg málna
A tetejére:
friss gyümölcs
- Először elkészítjük az alapot: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és előkészítünk egy 26 cm átmérőjű tortaformát (ha nem szilikon, sütőpapírral béleljük ki).
- Az étcsokoládét vízgőz felett / mikróban megolvasztjuk. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojásokat, kikeverjük, majd jöhet az olvasztott csoki és a liszt, és alaposan összekeverjük.
- A csokis masszát az előkészített tortaformába simítjuk és sütőbe toljuk. Kb. 20 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
- Ha teljesen kihűlt, tálcára/tányérra tesszük a brownie-alapot, és jöhetnek a feltétek: a habtejszínt a porcukorral felverjük, közben hozzáadjuk a megmosott, lecsepegtetett málnát, és habbá verjük.
- A málnahabot a csokis alapra kenjük, és friss gyümölcsökkel megszórva tálaljuk. Díszítésként menta vagy citromfű leveleket is szórhatunk rá.