Karácsonyos zserbó-utánérzés a házi pilótánál megismert szupercuki sütipecsétes kekszlapok között. Mindegyik jó lenne külön-külön is, így együtt meg… Gondolhatjátok, hogy mennyire finom. Arra kell csak vigyázni, hogy a krémet ne kanalazzuk be menet közben:)
(A sütipecsét, amitől ilyen kis cuki/szép lett, innen van egyébként.)
A hagyományos pilóta keksz receptjét itt találjátok, a mézeskalácsos-narancsos krémes tavalyi verziót pedig itt.
Hozzávalók a világos kekszhez:
300 g finomliszt
80 g porcukor
180 g hideg vaj
1 tasak vaníliás cukor
1 tojás sárgája
2 evőkanál tejszín
1 teáskanál sütőpor – ha aggódsz a minta miatt, hagyd ki a sütőport!
fél mokkáskanál őrölt fahéj/gyömbér
Hozzávalók a kakaós kekszhez:
300 g finomliszt
100 g porcukor
180 g hideg vaj
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 tojás sárgája
1-2 evőkanál tejszín
1 teáskanál sütőpor- ha aggódsz a minta miatt, hagyd ki a sütőport!
Hozzávalók a krémhez:
250 g darált dió
100 g porcukor (vagy kevesebb)
150 g étcsokoládé
200 g baracklekvár
1. Először elkészítjük a tésztákat. A világos tészta hozzávalóit kimérjük és összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1 órára.
2. Elkészítjük a barna tésztát is: az alapanyagokat kimérjük és összegyúrjuk, majd hűtőbe tesszük 1 órára.
3. Ha letelt az idő, lisztezett gyúródeszkán kinyújtjuk és sütipecsétes kiszúróval kiszaggatjuk – persze nyilván lehet sima pogácsa szaggatóval is szaggatni, csak akkor nem lesz ilyen szép hóemberes, hókristályos, fenyőfás:)
4. 180 fokos sütőben 12-15 percig sütjük, majd hagyjuk teljesen kihűlni a kekszeket.
5. Elkészítjük a krémet: a csokit megolvasztjuk, a diót és a porcukrot összeforgatjuk. Az olvasztott csokit hozzáöntjük a diós-cukros keverékhez, elkeverjük, majd annyi lekvárt adunk hozzá (kb. 200 g), hogy kenhető, sűrű massza legyen.
6. A kihűlt kekszeket összeragasztjuk a krémmel és kész is az isteni finom kekszünk!!!
(ebből a mennyiségből kb. 35-40 db kekszszendvics jön ki)
Ez pedig itt a facebook oldalam, ha keresnéd. Ezen a linken például karácsonyi recepteket, tippeket találsz.