Csokis meggyes falatkák

0

Ez már igazi kekszezős idő, (végre) vége a hőségnek, a sütő bekapcsolása nem eredendő bűn, és hát a nyári fagyizásoknak is vége, muszáj valami mást nasizni:) Úgyhogy jönnek megint a kekszek is, most épp egy csokis-meggyes, aztán szépen sorban a jobbnál jobbak, hogy karácsonyra megint legyen miből válogatni.

falatkak

 

Hozzávalók kb. 25 db-hoz:
1 tojás
12 dkg puha vaj
12 dkg cukor
1 mk. vaníliakivonat (elhagyható)
17 dkg búzaliszt
5 dkg cukrozatlan kakaópor
fél mk. szódabikarbóna
fél mk. sütőpor
5 dkg étcsokoládé
kb. 30 szem meggy

1. A meggyet megmossuk, lecsepegtetjük, és kimagozzuk, az étcsokoládét apró kockákra vágjuk.

2. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírral bélelünk ki 1 tepsit.

3. A puha vajat kikeverjük a cukorral és a vaníliakivonattal, majd hozzáadjuk a tojást is, és alaposan elkeverjük. A liszthez hozzáadjuk a kakaóport, a szódabikarbónát és a sütőport, és összekeverjük. A lisztes keveréket fokozatosan hozzáadjuk a vajas tál tartalmához, elkeverjük, majd a masszát kb. 15-20 percre hűtőbe tesszük.

4. Elővesszük a hűtőből és kis, kb. 2-2,5 cm átmérőjű gombócokat formázunk belőle, tepsire helyezzük és közepükbe ujjunkkal kis mélyedést nyomunk, amibe beleültetünk 1-1 pici darab csokoládét és 1-1 szem meggyet. Kb. 15 percig sütjük, majd a tepsin hagyjuk kihűlni.

kekszek02

Előző cikkFügés-marcipános zabkása – szupertuning az egészséges reggelinek
Következő cikkTökéletes sült krumpli