Málnás-túrós süti

1

Ez egy tipikusan olyan süti, ami nagyon egyszerű, viszonylag gyorsan elkészül és pont tökéletes lesz egy ebéd végén. Tulajdonképpen suttyomban elkészíthető. Készül az ebéd, közben az üresjáratokban összeütöd a tésztát, a terítés-tálalás-evés közben kb. megsül, és hopp, amikor már mindenki azt hinné, hogy vége az ebédnek, előkerül a sütőből egy süti. És most figyelj, még finom is! Fogadjunk, hogy nagy lesz az öröm és nem sok marad belőle délutánra!

malnas turos allo

Hozzávalók:
10 dkg puha vaj
10 dkg porcukor
2 db tojás
25 dkg túró
1 de inkább 2 db lime reszelt héja
4 dl tej
25 dkg liszt
2 teáskanál sütőpor
10 vagy akár 25 dkg málna
1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, kivajazunk egy kb 20×40-es tepsit.
2. Egy nagy keverőtálban robotgéppel habosra keverjük a puha vajat és a cukrot, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, belereszeljük a lime héját, majd hozzáadjuk a túrót és tejet. Jól elkeverjük, fokozatosan hozzáöntjük a lisztet és sütőport és simára keverjük.
3. A tésztát a tepsibe öntjük, elegyengetjük, majd beleszórjuk a málnát – a képen láthatónál sokkal többet is elbír a tészta, szóval csak bátran, minél több lesz a málna, annál jobb! 35-40 percig sütjük, tűpróbával teszteljük.

Hasonló a témában ez a meggyes-túrós, azt is érdemes kipróbálni.

malnas turos suti

Előző cikkVaníliás-csokis süti kávé mellé
Következő cikkMagnum házilag

1 hozzászólás