Meggyes-túrós süti

0

A dumarész még nem a régi, de azért egy sütivel tudok domborítani még ezeken a „remek” napokon is. Abszolút szezonális, meggy minden fáról potyog ilyenkor, úgyhogy bárki könnyedén megcsinálhatja.

Hozzávalók:
10 dkg puha vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
25 dkg túró
1 citrom reszelt héja
4 dl tej
25 dkg liszt
2 kk sütőpor

kb 30 szem kimagozott meggy

1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, kivajazunk egy kb 20×40-es tepsit.
2. Egy nagy keverőtálban robotgéppel habosra keverjük a puha vajat és a cukrokat, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, belereszeljük a citromhéjat, majd hozzáadjuk a túrót és tejet. Jól elkeverjük, fokozatosan hozzáöntjük a lisztet és sütőport és simára keverjük.
3. A tésztát a tepsibe öntjük, elegyengetjük, majd egyenletesen beleszórjuk a meggyet, és 35-40 percig sütjük, tűpróbával teszteljük.

Előző cikkKecskesajtos céklakockák és téli Balaton
Következő cikkKukoricakrémleves

1 hozzászólás