A dumarész még nem a régi, de azért egy sütivel tudok domborítani még ezeken a „remek” napokon is. Abszolút szezonális, meggy minden fáról potyog ilyenkor, úgyhogy bárki könnyedén megcsinálhatja.
Hozzávalók:
10 dkg puha vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 tojás
25 dkg túró
1 citrom reszelt héja
4 dl tej
25 dkg liszt
2 kk sütőpor
kb 30 szem kimagozott meggy
1. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, kivajazunk egy kb 20×40-es tepsit.
2. Egy nagy keverőtálban robotgéppel habosra keverjük a puha vajat és a cukrokat, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat, belereszeljük a citromhéjat, majd hozzáadjuk a túrót és tejet. Jól elkeverjük, fokozatosan hozzáöntjük a lisztet és sütőport és simára keverjük.
3. A tésztát a tepsibe öntjük, elegyengetjük, majd egyenletesen beleszórjuk a meggyet, és 35-40 percig sütjük, tűpróbával teszteljük.
nálam van itthon meggy, fagyasztott és befőtt is :] tetszik az új sztájl 😉
ÚÚÚÚ, de jól néz ki!!!!!
Nagggyon tetszik az új design!!!! :-)Csak így tovább! Veled vagyunk!Puszi
Én is szeretnék egy illyen template-et!!!Szezonja van, mert kell majd a hely a mélyhűtőben csomó mindennek!
Nagyon jó lett az új külsőd, letisztult és szép.A sütid is finomnak néz ki, oda vagyok a meggyes dolgokért.
:-):-) köszi szépen! és akkor hajrá tavaszi meggyes sütik:)
Látod, én mondtam, hogy a meggybefőttnek szezonja van!:)Jó a dizájn!
Szép! Nagyon! 🙂
A süti is jó, meg az új külső is :)))
nagyon finom, most lett kész, kicsit laposka lett:) tepsin vagy adagon kell változtatnom:)majd megosztom a sütipénteken beszerzett dicséreteket:)
Gabó! szuper! köszi szépen!