Mennyei joghurttorta eperrel

2

Amilyen egyszerű, olyan hihetetlen, hogy mennyire finom. Pedig az. Alig van benne liszt, könnyű az egész nagyon és hát a lime meg az eper… Tényleg szuper na.

joghurttorta eperrel 2

Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:

35 dkg görög joghurt (tényleg az legyen!)
3 db tojás
75 g cukor
1 lime reszelt héja
35 g búzaliszt
1 mokkáskanál sütőpor

A tetejére: 10-15 dkg friss eper
1. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra és kivajazunk egy 18 cm átmérőjű tortaformát.

2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral.

3. Az utóbbihoz hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, majd a görög joghurtot és a lime héját és alaposan összekeverjük.

4. Óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabbal, majd a masszát a tortaformába öntjük és kb. 40-45 percig sütjük.

5, Ha kész, nyitott sütőajtónál hagyjuk kihűlni (össze fog esni, így olyan lesz, mintha pereme lenne).

6. Ha teljesen kihűlt, friss eperrel pakoljuk meg.

(A tavalyi citromos-málnás méltó utódja.)

joghurttorta 3

 

joghurttorta eperrel

Előző cikk5 epres édesség, amit kár lenne kihagyni
Következő cikkAmerikai palacsinta (bögrés és epres)

2 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Hűha, én valamit elronthattam 🙂 nem esett össze, teljesen sík lett a teteje és elképesztően magas, épphogy megállt a 8cm magas tortaforma peremén! Epret a lányom miatt nem tehettem rá, de anélkül is habos, pihe-puha, isteni!