Amilyen egyszerű, olyan hihetetlen, hogy mennyire finom. Pedig az. Alig van benne liszt, könnyű az egész nagyon és hát a lime meg az eper… Tényleg szuper na.
Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:
35 dkg görög joghurt (tényleg az legyen!)
3 db tojás
75 g cukor
1 lime reszelt héja
35 g búzaliszt
1 mokkáskanál sütőpor
A tetejére: 10-15 dkg friss eper
1. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra és kivajazunk egy 18 cm átmérőjű tortaformát.
2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral.
3. Az utóbbihoz hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, majd a görög joghurtot és a lime héját és alaposan összekeverjük.
4. Óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabbal, majd a masszát a tortaformába öntjük és kb. 40-45 percig sütjük.
5, Ha kész, nyitott sütőajtónál hagyjuk kihűlni (össze fog esni, így olyan lesz, mintha pereme lenne).
6. Ha teljesen kihűlt, friss eperrel pakoljuk meg.
(A tavalyi citromos-málnás méltó utódja.)
nincs olyan torta ami rossz lenne ha van benne eper 🙂 téli hónapokban dzsemmel dobom fel a sütit, szóval én már gondosan nekikezdtem az eperlekvár készítésnek 🙂 itt találtok jó receptet hozzá. én idén kipróbálom mentával 🙂 https://glurl.co/befozok
Hűha, én valamit elronthattam 🙂 nem esett össze, teljesen sík lett a teteje és elképesztően magas, épphogy megállt a 8cm magas tortaforma peremén! Epret a lányom miatt nem tehettem rá, de anélkül is habos, pihe-puha, isteni!