Ráadásul málnával!!! Hogy én mennyire imádom a málnás édességeket?!!! Málna -citrom, málna-csoki, málna-málna, málna-tejszín, és akkor a puffin szentháromságról még nem is beszéltünk: málna-citrom-csoki. Úgy vigyázzatok, hogy jönnek még a jobbnál jobb receptek. Ez itt például annyira kis könnyű, üde, tökéletes nyárindító torta, hogy muszáj itt lennie:)
Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:
40 dkg görög joghurt (tényleg az legyen!)
3 db tojás
8 dkg cukor
1 citrom reszelt héja és leve
4 dkg búzaliszt
1 mokkáskanál sütőpor
A tetejére: 10-15 dkg friss málna
1. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra és kivajazunk egy 18 cm átmérőjű tortaformát.
2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral.
3. Az utóbbihoz hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, majd a görög joghurtot és a citrom héját és levét és alaposan összekeverjük.
4. Óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabbal, majd a masszát a tortaformába öntjük és kb. 40-45 percig sütjük.
5, Ha kész, nyitott sütőajtónál hagyjuk kihűlni (kicsit/eléggé össze fog esni, így olyan lesz, mintha pereme lenne).
6. Ha teljesen kihűlt, friss eperrel vagy málnával alaposan megszórva tálaljuk.
Ez pedig itt a facebook oldalam.