Könnyű nyári citromos joghurttorta

0

Ráadásul málnával!!! Hogy én mennyire imádom a málnás édességeket?!!! Málna -citrom, málna-csoki, málna-málna, málna-tejszín,  és akkor a puffin szentháromságról még nem is beszéltünk: málna-citrom-csoki. Úgy vigyázzatok, hogy jönnek még a jobbnál jobb receptek. Ez itt például annyira kis könnyű, üde, tökéletes nyárindító torta, hogy muszáj itt lennie:)
citromos joghurttorta

 

Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:

40 dkg görög joghurt (tényleg az legyen!)
3 db tojás
8 dkg cukor
1 citrom reszelt héja és leve
4 dkg búzaliszt
1 mokkáskanál sütőpor

A tetejére: 10-15 dkg friss málna
1. Előmelegítjük a sütőt 160 fokra és kivajazunk egy 18 cm átmérőjű tortaformát.

2. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját kikeverjük a cukorral.

3. Az utóbbihoz hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, majd a görög joghurtot és a citrom héját és levét és alaposan összekeverjük.

4. Óvatosan összeforgatjuk a fehérjehabbal, majd a masszát a tortaformába öntjük és kb. 40-45 percig sütjük.

5, Ha kész, nyitott sütőajtónál hagyjuk kihűlni (kicsit/eléggé össze fog esni, így olyan lesz, mintha pereme lenne).

6. Ha teljesen kihűlt, friss eperrel vagy málnával alaposan megszórva tálaljuk.

 

Ez pedig itt a facebook oldalam.

citromos joghurttorta fekvo

Előző cikkBúrkifli házilag
Következő cikkA nyári esték megmentője: a cobbler