Amiben nem dejó van, hanem dió. És langyosan egyszerűen nem lehet abbahagyni…
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta
2 tojás szétválasztva
12 dkg porcukor
15 dkg darált dió
1 citrom reszelt héja
pici citromlé
1. A leveles tésztát kiolvasztjuk és 40×40 cm-esre nyújtjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
2. A tojásokat kettéválasztjuk, a sárgáját félretesszük, a fehérjét a cukorral habbá verjük, majd hozzáadjuk a darált diót és a citromhéjat+ pici levet is és elkeverjük.
3. A tésztát 10×10 cm-es négyzetekre vágjuk, minden négyzet közepére kanalazunk egy adagot a diós krémből, feltekerjük, majd a végeit kicsit begörbítjük, hogy kifliformát kapjunk és kivajazott tepsire helyezzük. A tetejüket lekenjük a félretett tojássárgájávál, picit bevagdossuk, majd sütőbe toljuk és kb 20 percig sütjük. (Amíg a teteje ilyen szép aranybarnás nem lesz).
Ez pedig itt a csakapuffin facebook oldal.
Nagyon szeretem a recepteket,elkészíteni,véleményezni,gyűjteni az utókor számára.