Csirke cacciatore – mascarponés-paradicsomos csirke

0

Elkészíteni könnyebb, mint leírni a nevét, ennyit elárulok. Olaszosoknak különösen ajánlott, paradicsom-bazsalikom rajongóknak pláne! Utána meg jöhet egy jó tiramisu. Mint ez itt például.

paradicsomos bazsalikomos csirke

Hozzávalók:
3 db csirkemell (bőrével, vagy anélkül)
10 dkg mascarpone
2 db 400 grammos konzerv hámozott egész paradicsom
1 fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
olívaolaj
só, bors
2 nagy maroknyi friss bazsalikomlevél

1. A vöröshagymát és a fokhagymát felaprítjuk és kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a hámozott paradicsomot, a nagyobb darabokat szétnyomkodjuk, enyhén sózzuk, borsozzuk és 15-20 perc alatt sűrűre főzzük.
2. Közben egy serpenyőben kevés olívaolajon megpirítjuk a félbevágott csirkemelleket, majd egy sütőtálba tesszük őket. Ha besűrűsödött a szósz, beletépkedjük a bazsalikom felét és hozzákeverjük a mascarponét. A paradicsomos szószt a csirkemellekre öntjük.
3. 180 fokos sütőben kb. 25-30 percig sütjük, majd friss bazsalikommal megszórva tálaljuk. Köretként polentát, főtt tésztát vagy rizst kínálunk hozzá.

csirke cacciatore

Előző cikk3 ellenállhatatlan csokitorta
Következő cikk(Lisztmentes) szuperegyszerű diós keksz