Csokis tiramisu (gyerekbarát módon)

0

Már amennyire egy ilyen édesség gyerekbarát lehet a sok cukor és csoki mellett:) Annyiban gyerekbarát, hogy nincs benne nyers tojás és nem kávéval készül, hogy legalább azt kiküszöböljük, ha már mindenképpen tiramisut készítünk. Márpedig, ha az olasz hét keretében egy hete arról beszélgetünk a kicsivel, hogy miket érdemes megnézni Rómában és mit esznek az olaszok, és Maria és Federico mit csinál a Tesz-Veszben, és naponta átismételjük, hogy spagetti, gelato és tiramisu, akkor az a minimum, hogy készítünk is egy kis spagettit, na meg persze tiramisut is, hogy ne a levegőbe beszéljünk. Közben pedig örülünk, hogy legalább a Colosseumot és a Vatikánt nem kell lerajzolnunk…jobb a békesség:) Szóval eljön a tiramisu ideje, és ha már készítjük, akkor nyilván besegít, mert mindenbe besegít és kommentálja is, amitől az egész egy nagy móka lesz és az életben el nem felejti, hogy mi is az a tiramisu. Vagy ahogy Brúnó mondja: piramisu:)

csokis tiramisu 2

Hozzávalók kb. 6 pohárhoz:

3 dl habtejszín
250 g mascarpone
4 evőkanál porcukor

125 g étcsoki
25 g vaj
3 evőkanál tejszín
1 csipet só

10-15 db babapiskóta
1 bögre kakaó

kakaópor a tetejére

1. A vajat megolvasztjuk egy kis lábasban, beletördeljük az étcsokit és összeolvasztjuk. Hozzáadjuk a csipet sót és a tejszínt, összekeverjük, majd lehúzzuk a tűzhelyről és kicsit hűlni hagyjuk.

2. Közben felverjük a habtejszínt, egy másik tálban pedig a mascarponét kikeverjük a porcukorral. A kettőt összeöntjük és habverővel összekeverjük.

3. Poharakat készítünk elő és összeállítjuk a tiramisukat: a babapiskótát kisebb darabokra tördeljük és néhány másodpercig a kakaóban áztatjuk, majd a poharak aljába adagoljuk egy rétegben. Erre kanalazunk egy kis csokikrémet, rá egy adag tejszínes mascarpone jön, majd megint piskóta, megint csokikrém és végül tejszínes mascarpone a tetejére. Ha kész, hűtőbe tesszük pár órára, majd tálalás előtt cukrozatlan kakaóporral szórjuk meg.

Ha keresnétek a facebookon, itt találtok

 

csokis tiramisu

Előző cikkMogyorós csokigolyó 10 perc munkával
Következő cikk3 szuper fánk: a villámgyors, a klasszikus és az „egészséges”