Adventi naptár – last minute ötletek akár 0 Ft-ból is

0

Tavaly már átvettük, hogy milyen alaplehetőségek vannak, ezeket itt találjátok, azokkal az induló ötletekkel együtt, amiket konyhatündéreknek összeszedegettem. Most, hogy 1 évvel öregebb és főleg bölcsebb:) lettem, mondanék még pár tippet, gasztrosoknak és kisgyerekeseknek, mert erre van kicsit nagyobb rálátásom per pillanat.

Az alábbi ötletek természetesen kombinálhatók is, sőt:

– Receptek: olcsó, de nagyon jó ötlet szerintem, ha állandóan rohanó/kicsit a főzésbe már belefásult anyukáknak/feleségeknek/apukáknak/nagymamáknak olyan kalendáriumot készítünk, amelynek minden zsebében 1-1 recept van. Annyit kell csak csinálni, hogy átgondolod, nagyjából milyen ételeket szoktatok enni, kicsit szétnézel a neten – esetleg a célszemély kedvenc honlapján/blogján-  és ami Neked megtetszik és úgy gondolod, hogy a család is szívesen enné, azt szépen kinyomtatod. Így megspóroltad az ötletelést a megajándékozottnak. Hidd el, jól fognak jönni ezek az ötletek.

– Ugyanilyen szöveges, 0-forintos ötlet gyerekeknek 1-1 mese, vagy versike, mondóka. Ez akkor igazán jó, ha saját költeményről van szó. Mi például minden nap mesélünk egy minitörténetet egy saját kis képzeletbeli figuráról és 1-1 újabb kis mese róla, biztos, hogy nagyon jó ajándék lenne.

– Itt aztán mehetünk tovább, lehet vicceket, idézeteket, matek példákat, törvényrészleteket, verseket is rakosgatni, kit mi tesz boldoggá.

– Rajzos ajándék – már, aki tud rajzolni:) Párok egymásnak, vagy akár gyerekek a szülőknek is adhatnak ilyesmit, tuti, hogy nagyon jó kis ajándék lesz és ki fog kerülni a falra. Lerajzolhatsz 1-1 jellegzetes élethelyzetet, pl. 1. találkozásotok, esküvőtök, tengerparti nyaralás, stb. vagy a gyerekek 1-1 kirándulást, karácsonyt, vagy bármilyen szép emléket, ha lerajzolnak, garantált az örömkönny:)

– A last minute ötletek csimborasszója, a kupon!:) lehet ez gasztros kupon, vagy bármilyen jópofa háztartásbeli vagy program kupon is.

  • gasztros kupon pl: kedvencem, a bundás kenyér kupon, de mehet ez palacsintával, kedvenc étellel, túró rudival is akár (vagy bármi mással is), pizzarendelős kupon, étterembe menős kupon, stb.
  • háztartásos: mosogatás, vasalás, porszívózás, autómosás, stb. átvállalása
  • program kupon: séta a parkban, túra a kedvenc kilátóba, balatoni kirándulás, mozi, kiállítás, esti közös tv-zés, reggeli az ágyban, társasozás, stb.

– Gyerekeknek szintén olcsó, de jó ötlet lehet – legalábbis nálunk most nagyon menő – a kifestő. Van egy csomó honlap, ahonnan le lehet tölteni és ki lehet nyomtatni 1 oldalas kifestőket – abból kinyomtatsz minden napra egyet és meg is lesz az öröm. (Ez akár más apróság mellé, kiegészítő ötletnek tök jó – szerintem:)

– Pici és kicsi gyerekeknek – csoki helyett – ötletek még:  buláta, kölesgolyó, házi keksz, mandarin, filctoll, kis zokni, játék a kádba, kislabdák, színes ruhacsipeszek:), színes műanyagpoharak, evőeszközök, egymásba rakható pohárkák, nyomdák, matricák, zsírkréta, post it, építőkocka, hűtőmágnes, gyurma, lufi, buborékfújó, gyerek puzzle, diafilm.

A szöveges-kuponos ajándékokat is lehet persze szépen prezentálni. Itt van pár példa rá, de ha egyik sem, akkor akár szép, egyforma méretűre vágott karton kártyákat is használhatunk, amit pakliba rendezünk, egy szép szalaggal átkötünk és aztán minden nap abból húzunk egyet.

 

110613-ornament-advent-steps-1

 

adventinaptar4-450x

 

 

Gasztrosoknak még: a tavalyi ötletek is jók, csak pár kiegészítés hozzá:

– Sütni szeretőknek: kekszkiszúrók. Minden mennyiségben, praktikusan olyat, amiből még nincs. Több napon is lehet ezzel élni. Van már annyiféle, sima, 3D-s, stb, stb. Bőven van benne lehetőség. Ezeket lehet úgy is csinálni, hogy eleve karácsonyi témájú kiszúrókat raksz a zsebekbe, amiket aztán az ünnepek közeledtével használni is fogtok. De ha már az összes fenyőfa, hókristály és szánkó is megvan, akkor sincs baj, tényleg mindent kitaláltak már: a kisbabás-cumisüveges témáktól kezdve, vonat, repülő és állatimádóknak is találunk sok jó dolgot, a barkács cuccokról és betonkeverő autós kiszúrókról nem is beszélve.

– Sütipecsét. Én már 3-4 éve odavagyok értük, de most úgy látom, hogy nagyon felkapott lett, úgyhogy ha valamikor, akkor ez most szuper ötlet lehet. I love you feliratostól kezdve, a saját feliratgyártós verziókon keresztül a karácsonyi sütipecsétekig minden van. Ha valaki szokott kekszeket sütni, tuti, hogy egy ilyennek nagyon-nagyon örülne. Ja és a kisgyerekek is nagyon élvezik, az enyém legalábbis ki nem hagyná a kekszsütést, ha még nyomdázhat is.

– Apropó nyomda: kisgyerekeknek vagy kreatív felnőtteknek is jó kis apróság lehet a nyomda. Abból is lehet már ezerfélét kapni. Ez azért is jó, mert van belőle sok karácsonyos minta is, amit a gyerekek/felnőttek aztán a karácsonyi üdvözlőlapokon, kísérőcímkéken is fel tudnak használni.

– Boros cuccok – értelemszerűen nem a gyerekeknek: borkiöntő, kicsi boros pohár jelölő apróságok, borhőmérő, stb.

– Macaron- legjobb ha saját készítésű, de azért a bolti is megteszi:)

Házi készítésű bonbonok/szaloncukrok – lehetőleg celofántasakba vagy kis dobozba csomagolva.

– Saját táblás csokik – ebből mondjuk 24 elég sok, de ha csak minden 5. ilyen, már az is nagyon jó.

– Bonbon és muffin / cupcake papírok – valami szép színes/ aranyos /jópofa típust válasszunk- magyarul ne a sima fehéret vegyük meg, ha van más is.

– Gasztrobloggereknek dekortapaszok, mert azzal elég jól fel lehet dobni a néha unalmasnak tűnő kiegészítőinket

– Gasztrobloggereknek színes cuki dobozok, amiben sokkal menőbb tálalni még egy egyszerű mandulát is, mint egy sima üveg tálkában, és zacskók, amikben jobban mutat az uzsonna, mint az átlátszó nylon zacskóban.

8d012116c6ded5f6963ee4acfd762ad1

 

3862dabb06c2197c1e2a070438b0cc59

1c5aec7eb8f22bcd15544e89a7e1f0cf

dd4b54a0a32df62d842f171a4b5b33a1  21a18a71e48f4a930ce8589367234a18 118430665172191885trT1Bg0Xc

A képek forrása Pinterest.

Előző cikkKét szuper szaloncukor házilag
Következő cikkSok-kicsi 2014