Hogy ne mindig csak édesség legyen…:) Meg azért is, mert ez finom. Nagyon finom és egyszerű. Adhatunk hozzá kukoricát is és az egészet tölthetjük tortillaba is – mi így szeretjük a legjobban.
Hozzávalók kb. 4 nagy adaghoz:
1 kg csirkemell filé
görög fűszerkeverék
2 nagy fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
2 db piros kaliforniai paprika
30 dkg zöldborsó
3-4 evőkanál olaj
só, bors
1 csokor petrezselyemzöld
5-6 dl zöldség alaplé
1. Előkészítjük az alapanyagokat: A vöröshagymát meghámozzuk és felkarikázzuk, a fokhagymát felaprítjuk, a kaliforniai paprikát kicsumázzuk és apró kockákra vágjuk, a petrezselyemzöldet felaprítjuk. A csirkemellet megmossuk és kisebb darabokra vágjuk.
2. Az olajat egy nagy serpenyőben felforrósítjuk, rádobjuk a csirkemell darabokat és fehéredésig sütjük. Ha már kifehéredett, megszórjuk a fűszerkeverékkel és további néhány percig sütjük, majd kiszedjük egy jénai edénybe, letakarjuk és félretesszük.
3. A visszamaradt fűszeres zsiradékon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a kaliforniai paprikát és a petrezselyemzöldet és az alaplével felöntve felforraljuk. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a félretett csirkemell darabokat és fedő alatt 15-20 percig főzzük közepes lángon, majd utolsóként hozzákeverjük a zöldborsót is és további 10 percig főzzük.
Ha tetszett ez a recept, íme a facebook oldalam. Csak úgy mondom:)