Málnás csodatorta

4

Mindent tud, amit egy nyári tortától elvárhatunk.  Szép is, finom is, málnás is és piskótás is. Nincs meg 10 perc alatt, de nem is bonyolult. Csak azért időigényes, mert hűlnie kell a rétegeknek.  De ha egyszer elkészül, akkor rájövünk, hogy megért minden percet.

malna_torta_allo_00


malna_torta_fekvo_03

 

Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:

A piskótához:

3 db tojás
5 dkg cukor/eritrit
6 dkg liszt

A málnazselés réteghez:

25 dkg málna
5 dkg cukor
3 lap zselatin

A fehér, tejszínhabos tejfölös réteghez: (TIPP: szerintem az itt megadott mennyiség felét használjátok!!)

45 dkg tejföl (1 nagy doboz)
8 dkg porcukor
2 dl hideg habtejszín

A tetejére:

5-10 dkg friss málna

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy 18 cm átmérőjű kerek csatos tortaformát. Kivajazzuk, kilisztezzük és félretesszük.

2. Az alaphoz a tojásokat fehéredésig keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet és csomómentesre keverjük. A tortaformába öntjük és kb. 15 percig sütjük. Ha kész, a sütőben hagyjuk kihűlni. (A tortaformában hagyjuk.)

3. Ha kihűlt az alap, jöhet a málnás réteg. A málnát megmossuk, lecsepegtetjük és a cukorral együtt egy kis lábasba tesszük. Közepes lángon, folyamatosan kevergetjük és közben a kanál hátlapjával szétnyomkodjuk a málnaszemeket.

4. Közben 3 zselatinlapot hideg vízbe áztatunk 4-5 percre, majd kinyomkodjuk a lapokat és a málnás keverékhez adjuk. Kevergetjük, míg teljesen feloldódik benne a zselatin, majd lehúzzuk a tűzhelyről és kicsit hűlni hagyjuk.

5. Ha már nem forró, akkor a tortaformában hagyott (kihűlt) piskóta alapra kanalazzuk a málnát és hűtőben dermedni hagyjuk.

6. Közben a tejfölt egy sűrű szövésű szövetbe öntjük, azt egy fakanálra kötözzük és állni hagyjuk egy tál felett, hogy a felesleges víz lecsepegjen róla. (1-2 óra).

7. Ha a málnás réteg megkötött és a tejfölt is lecsepegtettük, jöhet az utolsó lépés: A habtejszínt a porcukorral felverjük, összeforgatjuk a lecsepegtetett, sűrű tejföllel és a málnás rétegre kanalazzuk. (Én a fent megadott mennyiséget használtam, de túl sok volt. Nem is kentem rá a tortára mindet, mert soknak tűnt. Ezért szerintem elég lesz a fentiek fele is – tehát 22 dkg tejföl, 1 dl tejszín, 4 dkg porcukor)

8. Tálaláskor friss málnát szórunk a tetejére.

 Ha szívesen követnél a facebookon is, itt találod az oldalamat.

malna_torta_fekvo_00

malna_torta_fekvo_01

A recept ihlet egy Nők lapja konyhából jött.

Előző cikkMálnás zabkekszek
Következő cikkJáték – ételhez a rágót, avagy mi is az a rágósommelier:)

4 HOZZÁSZÓLÁS

  1. A málnés csodatorta tényleg „csoda” volt mert a két felső szint az jó volt de az alja az elrontotta az egészet!!!!Borzasztó volt az állaga és az ize.Szerinrem az összetétele nem stimmel!!!Egy kicsit sokbakerült a tanulás!!!!

  2. Szerintem ellett irva az alap mert nem ugy lett irva hogy a tojásokat szét kell választani és ugy kell piskótát csinálni,ha nem ugy hogy a tojásokat elkeverni a cukorral és bele a liszt.Mert azt tudom hogy hogy kell piskótát sütni,de lehet hogy én olvastam rosszul.A recept szerint az egész tojásokat kell kikeverni a cukorral és bele a liszt és sütni!!!!!