Amikor két nagy kedvenc találkozik: a keksz és a málna. Anélkül, hogy valami rémes rózsaszín tésztát kellene harapdálnunk:)
Hozzávalók kb. 12-15 db-hoz:
10 dkg vaj
5 dkg porcukor
5 dkg zabpehely (apróbbszemű)
17,5 dkg liszt
1 mokkáskanál sütőpor
1 db tojás
10 dkg málna
1. A vajat enyhén megolvasztjuk, kikeverjük a tojással és a porcukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és zabpelyhet és összekeverjük. Ha kész, hűtőbe tesszük 15-20 percre.
2. A málnát megmossuk, lecsepegtetjük.
3. A sütőt előmelegítjük 180 fokra és sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit.
4. A hűtőből elővett tésztából kis gombócokat formázunk és a sütőpapírra helyezzük, majd tenyérrel ellapítjuk. Minden kekszbe belenyomkodunk 2-3 szem málnát, majd sütőbe toljuk és kb. 15 percig sütjük. (Az a jó, ha éppen kezd enyhén barnulni a keksz.)
Ha keresnél a facebookon, itt találsz.