George Clooney kedvence – a panna cotta

2

Hát igen, George már csak ilyen: a letisztult ízek és formák barátja. „What else”, ugyebár?:) Azt persze mindig is tudtam, hogy imádja az olaszokat, nyilván nem büntetésből tölti a Comói-tónál minden szabadidejét, de azt csak nemrég olvastam, hogy állítólag a sima vaníliás panna cotta a kedvenc édessége. Hát most már legalább ezt is tudjuk. Íme tehát az olasz klasszikus, ami kapott egy kis málnát is a tetejére, hogy még jobb legyen.

pannacotta_01

Hozzávalók:

6 dl habtejszín (30 %-os)
5 dkg cukor
3,5 lap zselatin
1 db vaníliarúd

15-20 dkg málna

1. A tejszínt egy kis lábasba mérjük, hozzáadjuk a cukrot, a vanília rúd kikapart belsejét és felforraljuk, majd közepesnél kisebb lángon 8-10 percig kevergetve főzzük.

2. Beletördeljük a zselatinlapokat, kevergetve feloldjuk benne, majd ha teljesen feloldódtak, lehúzzuk a tűzhelyről és pár percig állni hagyjuk.

3. Kis poharakba adagoljuk és ha langyosra hűlt, hűtőbe tesszük minimum 2 órára.

4. A málnát megmossuk és egy lábasba szórjuk. Egy kiskanál hátuljával szétnyomkodjuk a málnaszemeket és közepes lángon pár perc alatt enyhén sziruposra főzzük. Lehúzzuk a tűzhelyről és állni hagyjuk.

5. Közvetlenül tálalás előtt a panna cotta tetejére kanalazzuk a málnapürét és így tálaljuk.

 

Ha Clooney-t nem is tudom prezentálni, azért történik egysmás a facebook oldalamon is, ami itt található

pannacotta_02

(Úgy emlékszem, eredetileg innen jött az alaprecept.)
Előző cikkSzamba süti
Következő cikkLive Svájc 1.

2 HOZZÁSZÓLÁS