Szamba süti

0

Na nem azért, mert lenne bármi köze a szambázáshoz, ott még azért nem tartunk…:) A Szamba csokira akart hasonlítani, és annyiban hasonlít is, hogy marcipános és meggyes is, de persze nem csokiformájú, úgyhogy nem váltja ki a boltit, csak az íze hasonlít. A facebookon jött az ötlet Moestől, amit aztán kombináltam egy már bevált recepttel és végül elég jó kis süti lett belőle. Most még befőttből, de remélem, hétvégén már lesz finom friss meggy is és akkor ismételhetünk. Szépen szeletelhető, finom is, jó is, mi kell még?:)

marcipanos meggyes csokis sutemeny allo
Hozzávalók:

125 g vaj
100 g étcsoki
50 g tejcsoki
80 g eritrit/cukor
2 db tojás
80 g liszt
20 g kakaópor
100 g marcipán
100-150 g magozott meggy (befőtt)

0. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és előkészítünk egy sütőformát (kb. 20×20-as), sütőpapírral béleljük ki. A meggyet kimagozzuk, ha befőtt, akkor lecsepegtetjük.

1. A vajat egy lábasban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk a csokikockákat és az eritritet/cukrot és összeolvasztjuk, folyamatosan kevergetve, le ne égjen.

2. Egyesével belekeverjük a tojásokat, majd hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport is.

3. Itt két választásunk van: vagy belereszeljük a marcipánt és elkeverjük, a sütőpapíros formába öntjük, megszórjuk meggyel és így sütjük meg. Ha nem reszeljük bele, akkor a csokis masszát a sütőpapírral bélelt sütőformába öntjük, elegyengetjük és a tetejére szórjuk a felkockázott marcipánt, majd pedig a meggyszemeket. Én – ahogy a képen is látszik – ezt az utóbbi megoldást választottam, de lehet, hogy most már a másik utat választanám és belereszelném a marcipánt. Nem lenne ilyen szép mintás, de az íze egy picit marcipánosabb lenne szerintem.

4. Kb. 20 percig sütjük, és teljesen kihűlve tálaljuk.

Ez pedig itt a facebook oldalam, ha keresnéd:)

marcipanos meggyes csokis sutemeny

marcipanos meggyes sutemeny 2

Előző cikkNew York – faldfelamerikát
Következő cikkGeorge Clooney kedvence – a panna cotta