Epres pohárkrém

0

Duplán epres plusz még csokis és amarettós is, hogy a túrós rétegről már ne is beszéljünk. Erre mondják nagy arccal, hogy „szívesen”, egy fokkal szebben úgy, hogy „én megmondtam”:) Szerényebb vizeken pedig simán jó étvágyat kívánunk hozzá:)

epres amarettos allo

Hozzávalók:
A túrós réteghez:

25 dkg túró
2 evőkanál porcukor
fél citrom reszelt héja
1,5 dl hideg habtejszín – felverve

30 dkg eper
2 teáskanál amaretto

A csokis réteghez:
100 g étcsoki
3 evőkanál tejszín (nem kell felverni)
1-2 teáskanál amaretto

1. Az epret kicsumázzuk, megmossuk és a feldaraboljuk. A felét egy kis lábasba tesszük, meglocsoljuk 1 teáskanál amarettoval és 5-10 perc alatt közepes lángon enyhén sziruposra „főzzük”. Ha kész, félretesszük hűlni.

2. A 1,5 dl habtejszínt felverjük. A túrót kikeverjük a porcukorral és a citromhéjjal, majd összeforgatjuk a felvert tejszínhabbal.

3. A csokis részhez a 3 evőkanál tejszínt egy kis lábasba öntjük és felmelegítjük, majd beletördeljük az étcsokit és közepes, vagy annál kisebb lángon, folyamatosan kevergetve megolvasztjuk. Hozzáadjuk az amarettot és elkeverjük, majd lehúzzuk a tűzhelyről és kicsit hűlni hagyjuk.

4. Összeállítjuk a pohárkrémeket: a poharak aljára szirupos epret adagolunk, rá túrókrém jön, rá egy kis réteg a csokis krémből, ismét túrókrém és a tetejére a félretett maradék (natúr) eperből 1-2 kanálnyi.

Természetesen növelhető a rétegszám!

A facebookon is megtaláltok, itt ni.

epres amarettos

 

 

Előző cikkBrad Pitt kedvenc sütije
Következő cikkBlogszülinapi játék a Gasztroshop.hu-val