Csupa csoki golyók

1

Inkább eszek 1 napig kölesgolyót szárzellerrel, csak hadd egyek ebből 1-2 golyszit. Isteni. Cake pop pálcika és rémes bevonó nélkül.

csokigolyok

Hozzávalók 20-25 db-hoz:

140 g vaj
140 g cukor
30 g kakaópor
50  g étcsoki
2 db tojás
65 g liszt
2 citrom reszelt héja

A golyókhoz:

50-100 g natúr krémsajt / mascarpone

A hempergetéshez:

cukrozatlan kakaópor

1. A vajat és az étcsokit megolvasztjuk, hozzáadjuk a cukrot, kakaóport és kevergetjük, míg minden össze nem olvad. Lehúzzuk a tűzről és kicsit hűlni hagyjuk.

2. Ha kicsit kihűlt, előmelegítjük a sütőt 180 fokra, és sütőpapírt teszünk egy kb. 20 cm átmérőjű sütőformába.

3. Hozzákeverjük a csokis keverékhez az enyhén felvert tojásokat, a lisztet, a reszelt citromhéjat és jól elkeverjük, a formába öntjük és kb. 30-35 percig sütjük. Ha kész, hűlni hagyjuk.

4. Ha teljesen kihűlt, kézzel egy tálba morzsoljuk a sütit. (Nem kell teljesen morzsásra, sőt, ha hagyunk a szélekből pár „ropogósabb” minidarabot, az még jó is lesz!

5. Megmérjük a morzsát és kb. 150 grammonként hozzáadunk 25 g krémsajtot és összegyúrjuk.  (Nálam ebből a mennyiségből – kis csipegetés után olyan 300-350 grammnyi morzsa lett. ) Az a lényeg, hogy jól formázható legyen. Ha hagytunk pár ropogósabb darabkát, azt is nyugodtan gyúrjuk bele, jó lesz ráharapni!! Szép kis gombócokat formázunk belőle, fél-1 órára hűtőbe tesszük, majd meghempergetjük cukrozatlan kakaóporban. Vagy olvasztott csokival bevonjuk, úgy sem lesz rossz:) De akár pucéron is hagyhatjátok, ha esetleg nem szeretitek a natúr kakaópor ízét.

Ez pedig a facebook oldalam, ha érdekel esetleg.
csokigolyok fekvo
A szuper citromos-gyömbéres brownie lett golyósítva.

Előző cikkZserbóguba – a legjobb, ami a maradék kaláccsal történhet
Következő cikkBarackos-kekszes piskótatorta

1 hozzászólás

  1. Szia!

    Panaszt szeretnék tenni a recept miatt :)) ma reggel készítettük el, de egy (!!!!) darab árválkodik a tányéron 🙂 a 3 éves kukta, már kijelentette, hogy azt ő már egyszer megfogta, úgyhogy az ővé :))
    Szóval Szilveszter estére nincs nasink… Kénytelen vagyok egy másik receptet keresni az oldalról :))

    Boldog új évet! 🙂