Epres – az bizony!! Nem mirelit, hanem rendes eperből. Rendes, rendes, na jó, március végi potyaeperből, de ha egyszer kellett az eper a házhoz más feladatokhoz, akkor már elhasználtam mindet. A szezonalitás büntetőbírósága remélem, kivételesen felment. Tanúnak hívom mindazokat, akik a korábban posztolt kép alapján a receptet követelték emailben és facebookon. Remélem, kidumáltok:)
Annyit a recept előtt azért elmondanék, hogy jól néz ki ez a kis csokis talp a pohár alján, de nem túl okos megoldás, mert az olvasztott csokira ahogy ráöntjük a hideg epres joghurtot, megdermed, így amikor kanalazzuk, akkor nem férünk hozzá a csokihoz, csak ha vésővel kifeszítjük:) Ezért a második adagot már úgy csináltam, ahogy most ide leírom. Kis csokikockákkal!
Hozzávalók adagonként:
1 kis pohár natúr joghurt (175 g)
1 evőkanál (nyírfa)cukor
5 dkg eper
3 szem eper
3 kocka étcsokoládé
1. Az epret megmossuk, kicsumázzuk és felszeleteljük. Az étcsokit kb. 1×1 cm-es kockákra vágjuk.
2. A joghurtot a cukorral és az 5 dkg eperrel összeturmixoljuk.
3. Poharakba öntjük az epres joghurtot, beleszórjuk a csokikockákat és a maradék eperszeleteket és kész is.
Ez pedig itt a facebook oldalam.