Arra az esetre, ha nincs túl sok időnk, de ennénk valami finomat és meleget.
Hozzávalók:
8 db Debreceni kolbász
2 db nagyobb alma
150 g ecetes gyöngyhagyma
2 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olívaolaj
2-3 dl cider (almabor) vagy száraz fehérbor
2-3 db babérlevél
1 kis csokor petrezselyem
1. Az olajat egy nagy serpenyőbe öntjük és tűzhelyen hevíteni kezdjük. A gyöngyhagymát lecsepegtetjük, a kolbászt kisebb darabokra vágjuk, a fokhagymagerezdeket felaprítjuk.
2. A kolbászdarabokat a forró olajon pár perc alatt átsütjük, majd kiszedjük egy tálba és félretesszük.
3. A gyöngyhagymát a visszamaradt zsiradékra öntjük és 4-5 percig pároljuk. Közben az almákat meghámozzuk és feldaraboljuk.
4. Ha a gyöngyhagyma párolásával megvagyunk, hozzáadjuk a félretett kolbászdarabokat, az almadarabokat, a fokhagymát, a babérleveleket és felöntjük 2-3 dl ciderrel (vagy száraz fehérborral).
5. Közepesnél kicsit magasabb lángon kb. 10 percig főzzük. Közben a petrezselymet felaprítjuk és ha az alma megpuhult, a bor java elfőtt, megszórjuk az egészet a petrezselyemmel, átforgatjuk és már tálalhatjuk is.
Magában, vagy friss kenyérrel tunkolva is szuper.
Ez pedig itt a facebook oldalam, csak, hogy tudd:)
Good Food és Stahl recept kombinációja adta az ötletet.
Szia,
Nagyon finom vacsi lett ma estére:)
csak kicsit kevertem össze a mediterrán ebéd recepteddel, és így pitával ettük friss kenyér helyett:)
Ma megcsináltam ezt rögtön dupla adagban ebédre, és hát nagyon finom lett. Nagyon kedvelem a blogodat, innen bármikor merek sütni-főzni. Délután épp a Johnny Depp-féle citromtortádat készítem el 🙂
😀 szuper, nagyon örülök a sikernek, köszi, hogy írtál!!