Narancsos gesztenyegolyó

2

Az 5 perces kategóriából most vendégváró édességeket kért tőlem egy anyuka, aki nem szereti a kókuszgolyót. Vagy csak újítani szeretne. Vagy csak szereti a gesztenyét. Íme tehát a megoldás.

gesztenyes golyok
Hozzávalók:
250 g gesztenyemassza (cukrozott)
25 g darált keksz
25 g darált mandula
2 evőkanál narancslekvár

100 g étcsokoládé

1. A gesztenyemasszát villával szétnyomkodjuk.

2. Mindent egy tálba mérünk és összegyúrjuk. (Ha nagyon ragad, akkor növelhetjük a darált keksz mennyiségét, ha nem ragad eléggé, akkor a lekvár mennyiségét növeljük.) Előkészítünk egy tálcát, amire sütőpapírt terítünk.

3/A: Ha nem szeretnénk a csokibevonattal pepecselni, akkor simán hempergessük meg cukrozatlan kakaóporban és kész is vagyunk!

3/B : Ha a csokibevonatot választjuk akkor megolvasztjuk az étcsokoládé 2/3 részét – vízgőz felett, vagy kis lángon, közvetlenül a tűzhelyen, folyamatosan kevergetve. Ha megolvadt, lehúzzuk a tűzhelyről és hozzáadjuk a maradék csokit és addig kevergetjük, míg az is teljesen elolvad.

4. A gesztenyegolyókat két kiskanál segítségével megforgatjuk az olvasztott csokiban, lecsepegtetjük a felesleget és a sütőpapíros tálcára helyezzük. Ha mindegyik golyót megmártottuk, akkor a tálcával együtt hűtőbe tesszük kb. 15 percre, hogy megdermedjen a csoki.

(Adhatunk hozzá apróra vágott kandírozott narancshéjat is, azzal is nagyon jó lesz.)

Ha ez tetszett, de ha nem, akkor is, gyere és nézd meg, mi újság a facebook oldalamon. Itt találsz.

 

gesztenyes golyok 2

Előző cikkVillámgyors fánk rizikó nélkül
Következő cikkDebreceni almával és gyöngyhagymával

2 HOZZÁSZÓLÁS