Marcipános-mogyorós Doki-csoki

0

Újabb isteni házi töltött Doki-csoki, most éppen dupla marcipános töltelékkel, közte vékony réteg mogyorókrémmel. Ez a mogyorópaszta annyira finom, selymes, de mégis jó mogyorós, hogy legszívesebben mindent ezzel töltenék meg. Más kérdés, hogy fejben végig arra készültem / azt hittem, hogy pisztáciakrém lesz, erre megkóstoltam, mondom magamban, háááát gyerekek, ez elég mogyorósra sikerült. Na, megkóstoltam még egyszer, megint tiszta mogyoró…. És akkor ügyesen rájöttem, hogy ez mogyorókrém és nem pisztácia, de inkább én legyek szétszórt, mint az ízek. Itt az íz és a név stimmel, érdemes betárazni 1-1 ilyen krémet, mert nagyon fel tudja dobni a nutellánkat, bonbonokat, tortatöltelékeket, stb. Az enyém egyébként innen van, a Noosti honlapjáról, ahol amúgy pisztáciakrém is van:).

 marcipanmogyoro csoki

mogyorosmarcip csoki

Hozzávalók:
5 dkg marcipánmassza
2-3 evőkanál mogyorópaszta (nekem innen van)

8-10 dkg étcsokoládé

1. Az étcsoki 2/3-át vízgőz felett, vagy kis lábasban kicsi lángon, folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről és beletördeljük a maradék csokit és addig kevergetjük, míg az is teljesen megolvad. Kikenjük vele a csokitábla formát és hűtőbe tesszük, hogy megdermedjen.

2. Ha megdermedt a csoki, kivesszük a hűtőből, kibéleljük marcipánnal – úgy érdemes, hogy 2 folpack lap között sodrófával kicsit kinyújtjuk a marcipánt és ezt terítjük bele a formába.  Vékony rétegben megkenjük a mogyorópasztával és lefedjük egy másik lap kinyújtott marcipánnal. Az fontos, hogy lehetőleg ne ázzon át a marcipán, hanem hézagmentesen fedje a krémet.

3.  Újraolvasztjuk a maradék étcsokit és befedjük vele, lehetőleg precízen, hogy mindenhova jusson. Hűtőben megdermesztjük, majd kipattintjuk a formából és kész is.Persze mindez működik bonbonként is. A maradék tölteléket pedig boldogan be is kanalazhatjuk.

mogyimarci csoki

Előző cikk10 szuper karácsonyi aprósüti
Következő cikk10 karácsonyi desszert ötlet receptekkel