Huncut csokikrém

5

Azért huncut, mert nincs is benne csoki. Na akkor mi van? Hát sütőtök, az van. Csináltam már avokádóból is, Jason Mraz receptje alapján. Olyan kis béna voltam, hogy kottára követtem a receptjét (érted, kottára egy énekes receptjét…:) , ő azt írta, hogy karobpor, én vettem karobport, ő azt írta, hogy agave szirup, én vettem agave szirupot. Nemhogy használtam volna kakaóport és mézet helyettük. Ja, buta 2008-as Judit, ejnye. Szóval az avokádós csokikrém is jó ötlet, de ez szerintem még jobb. És ez legalább a sajátom. Ez éppenséggel fahéjas, de lehetne gyömbéres is, vaníliás is simán, vagy akár kardamomos is.

huncut csokikrem_2_570

Hozzávalók:
200 g sült sütőtök
késhegynyi őrölt fahéj
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4-5 evőkanál habtejszín

1. Ha van kész sült sütőtök, akkor egyszerűen kikanalazzuk a belsejét, ha nincs, akkor értelemszerűen sütünk. (Feldaraboljuk, a magját kidobjuk és sütőpapíros tepsire tesszük. 200 fokon sütjük kb. 40-50 percig és aztán hűlni hagyjuk.)

2. Hozzáadjuk a sütőtök kikanalazott húsához a fahéjat, a kakaóport és pár evőkanál (fel nem vert) habtejszínt. Botmixerrel turmixoljuk. Ha hígabbra szeretnénk, adhatunk még hozzá tejszínt.

huncut csokikrem fekvo

Előző cikkBanános túró rudi krém
Következő cikkNigella expressz – Finomat gyorsan és JÁTÉK!

5 HOZZÁSZÓLÁS

  1. 🙂 lopjad csak nyugodtan. Eszter, chocomole néven fent van a blogon. most nem jó a gépem valamiért és nem keres.. de fent van, az biztos.

    vera, lehet, hogy a kakaópor színezőkéje más. ha picit többet raksz bele, akkor sem sötétebb?

  2. Ha végre kiveszik az epekövem, mindenképpen megcsinálom! Alig várom. A kicsi úgyis nagy sütőtökpusztító, de annyira nem, hogy egy egészet megegyen, a sülttökös muffint nem eszi a család, szóval ez biztos el fog fogyni. Ha más nem, hát majd én beáldozom magam! 🙂