Nyári cheesecake

8

No ezt a tortát még múlt héten csináltam, villámgyorsan, pánikmegoldásként, közvetlenül életem első teniszezése után, ami annyira elvette az eszemet, hogy elfelejtettem gyümölcsöt venni, így a tetejére már csak fagyasztott jutott, de az legalább szép. Az mondjuk kiderült, hogy a világ még nincs felkészülve az én tenisztudásomra, pedig ahogy én tollasozok a teniszpályán, nem tollasozik úgy senki, de nekem akkor is nagy élmény volt. Egyszer úgyis megtanulok jól játszani. Elvégre sütni is megtanultam.

Hozzávalók (26-os tortaformához):
175 g darált háztartási keksz
70 g vaj
250 g vegyes bogyós gyümölcs
450 g natúr krémsajt
130 cukor
4 db tojás

1. Előmelegítjük a sütőt 180 fokra és kibéleljük a tortaformát sütőpapírral.
2. A vajat megolvasztjuk és a darált keksszel elkeverve a tortaforma aljába nyomkodjuk, lehetőleg vizes tenyérrel.
3. A tojásokat kikeverjük a krémsajttal és a cukorral.
4. A tortalapra előbb rászórjuk a gyümölcs felét, majd ráöntjük a krémsajtos keveréket és kb. 40 percig sütjük. (sütőnként ezt változhat, az a lényeg, hogy a szélein már kezdhet pirulni a torta és tűpróbával is teszteljük).
5. Ha teljesen kihűlt, kivesszük a formából és a maradék gyümölcsöt a tetejére halmozva tálaljuk.

 

Előző cikkPöttyös túró rudi gyárlátogatás – liveblogging
Következő cikkBongó-krém

8 HOZZÁSZÓLÁS

  1. Málnával készítettem, isteni volt! Féltem tőle, hogy nem áll össze, de semmi gond nem volt vele, szépen megbarnult a teteje (igen, nem csak a széle, az egész…) és a kekszes alap is tökéletes lett.Legközelebb a krémbe teszek pár csepp citromlevet, nekem az hiányzott belőle. 🙂

  2. Szia!
    Szerinted áttört túróval helyettesíthetném a krémsajtot? Ha igen, akkor módosítanom kellene a hozzávalók mennyiségén (pl. több vaj kellene?) vagy összeállna ugyanúgy, mint az eredeti süti?
    Köszi!