Bumba-saláta

0

Még a végén rákapok a salátákra. Ezt például úgy ettem, mintha valami isteni csoki lett volna. Alig vártam a következő falatot. Ki látott már ilyet?!:) Persze nyilvánvalóan a kesudió tehet róla. Na jó, a körte és a csirke sem volt rossz, de azért a kesudió volt benne a húzónév. A keresztségben pedig a Bumba nevet kapta.

Hozzávalók:
körte
csirkemell
kesudió (sótlan)
só, bors
fetasajt

1. A csirkemellet megmossuk, sózzuk, borsozzuk és nagyon kevés olajon serpenyőben, közepes lángon lefedve (ha nincs fedő, akkor alufóliával) pároljuk. Ha megpárolódott, akkor levesszük a fedőt, a felesleges folyadékot kikanalazzuk és mindkét oldalát megpirítjuk. Ha kész, vékony szeletekre vágjuk.
2. A körtét meghámozzuk és kis cikkekre vágjuk.
3. Egy tálba adagoljuk a csirkemellcsíkokat, a körtedarabkákat, rászórjuk a kesudiót és rámorzsoljuk a fetasajtot.

Előző cikkBazsalikomos fehércsokihab
Következő cikkKávés torta – BB-torta 14.