Narancsos-túrós brownie

0

A karácsonyi ajánló folytatása elmaradt sajnos, de cserébe hozok még receptet. Egyből itt ez a narancsos-túrós-csokis tétel sötét, hűvös estékre például.

Hozzávalók 18-as tortaformához:
A csokis részhez:
80 g vaj
150 g étcsoki
80 g cukor
2 db tojás
40 g liszt

A túrós részhez:
300 g túró
130 g tejföl
40 g porcukor
1 narancs reszelt héja és leve ( vagy akár 2-nek a héja is mehet bele)
1 tojás
40 g liszt

1. A brownie alaphoz a vajat egy kis lábasban megolvasztjuk, majd hozzáadjuk az étcsokit és a cukrot és folyamatos kevergetés mellett összeolvasztjuk. Ha kész, lehúzzuk a tűzről és picit hűlni hagyjuk.
2. Előkészítünk egy 18 cm átmérőjű tortaformát és előmelegítjük a sütőt 170 fokra.
3. A túrós részhez mindent egy tálba mérünk: túró, tejföl, porcukor, narancs héja és leve, tojás és végül a liszt és jól elkeverjük.
4. Az olvasztott vajas-cukros csokihoz hozzáadjuk a két enyhén felvert tojást és a lisztet és jól elkeverjük.
5. A tortaformába kanalazzuk a csokis massza 2/3 részét, ráöntjük a túrós keveréket (ez elég híg, de nem kell megijedni, majd megsül). Ha túl sok, akkor ne öntsük rá az egészet, a maradékot muffinformákba önthetjük és magában is kisüthetjük. A maradék csokis masszát rákanalazzuk a túrós rész tetejére. Nem lesz elég, hogy az egészet beterítse, de nem baj. Kicsit kanállal belenyomogatjuk a túróba, de nem muszáj.
6. Sütőbe toljuk és 35-40 perc alatt készre sütjük. Tűpróbával teszteljük.

A recept, amiből kiindultam Sandrától származik, a kicsi és nagy zászlógirlandok pedig ismételten a csodaügyes Ágitól, a Szívből boltból.

Előző cikkPoharas zserbó
Következő cikkKarácsony előtt