Almás lapkák

0

Ki sem néztem ebből a receptből sem, hogy ilyen jó kis reggelire való lesz belőle. Nem keksz, nem is muffin, de puha, és almás is, és nagyon kellemes rágcsálnivaló reggeli/esti tea mellé. Mielőtt megkérdeznétek, a nagyon cuki kekszes dobozok ismét a Deco Majorelle-ből vannak, Mézikés, tortás, csudi kis mintákkal, hármas szett, sütibolondoknak melegen ajánlott. Mondom, hogy az az üzlet egy aranybánya. Karácsony előtt meg pláne.

Hozzávalók:
12 dkg vaj
10 dkg cukor
2 tojás
20 dkg liszt
1/4 tasak sütőpor
4-6 db alma
fél citrom leve

1. A vajat megolvasztjuk és a tojásokkal meg a cukorral alaposan kikeverjük.
2. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport és így is jól átkeverjük.
3. Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, pici citromlével meglocsoljuk és ezt is a masszába keverjük.
4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra és sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit.
5. A masszából kanállal kupacokat adagolunk a tepsire és ha tele van, betoljuk a sütőbe a tepsit és kb 20 perc alatt készre sütjük. A végefele már figyelünk, nehogy nagyon megpirkanjon az alja.

Előző cikkMandulás-rumos torta – BB-torta 10.
Következő cikkKét falánk olasz

1 hozzászólás