Ki sem néztem ebből a receptből sem, hogy ilyen jó kis reggelire való lesz belőle. Nem keksz, nem is muffin, de puha, és almás is, és nagyon kellemes rágcsálnivaló reggeli/esti tea mellé. Mielőtt megkérdeznétek, a nagyon cuki kekszes dobozok ismét a Deco Majorelle-ből vannak, Mézikés, tortás, csudi kis mintákkal, hármas szett, sütibolondoknak melegen ajánlott. Mondom, hogy az az üzlet egy aranybánya. Karácsony előtt meg pláne.
Hozzávalók:
12 dkg vaj
10 dkg cukor
2 tojás
20 dkg liszt
1/4 tasak sütőpor
4-6 db alma
fél citrom leve
1. A vajat megolvasztjuk és a tojásokkal meg a cukorral alaposan kikeverjük.
2. Hozzáadjuk a lisztet és a sütőport és így is jól átkeverjük.
3. Az almát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, pici citromlével meglocsoljuk és ezt is a masszába keverjük.
4. A sütőt előmelegítjük 200 fokra és sütőpapírral bélelünk ki egy tepsit.
5. A masszából kanállal kupacokat adagolunk a tepsire és ha tele van, betoljuk a sütőbe a tepsit és kb 20 perc alatt készre sütjük. A végefele már figyelünk, nehogy nagyon megpirkanjon az alja.
Hú de jól néz ki! 🙂 Szeretem az ilyen egyszerű és könnyű falatokat!
ugye? én is! örülök, hogy tetszik.
Ezt (is) muszáj kipróbálni :)Azért az nagyon kemény, hogy csak elkezdem beírni a gugliba, hogy ‘csak a puffin’, és a te blogod jön az első helyen :DPanni
köszi Panni. hát, én csak örülök, ha ez az első:)