Csokis-narancsos tiramisu

0

Be sem merem vallani, hogy ezt kb 35 fokban ettük, pedig de. Akkor gondolj bele, mit fogunk enni ha hideg lesz:) Hát nem csírasalátát, azt most megígérem.:) Nem lehet megunni a csoki-narancs kombót.

Hozzávalók:

25 dkg mascarpone
1-2 narancs reszelt héja
3 ek narancslikőr/narancslé
150 ml facsart narancslé
150 ml tejszín
4 ek cukor
16 db babapiskóta

5-10 dkg étcsoki

0. Az étcsokit egy kis lábasban alacsony lángon megolvasztjuk, majd lehúzzuk a tűzről és félretesszük.
1. A mascarponét elkeverjük a narancslikőrrel, a reszelt narancshéjjal és 50 ml narancslével.
2. A tejszínt a cukorral felverjük, ha kész, hozzákeverjük a mascarponés kutyulékhoz. A felét áttesszük egy másik tálba és hozzákeverjük az étcsokit.
3. Fogunk egy mélyebb tálat (vagy poharakat, ha egyesével akarjuk tálalni a tiramisut). A maradék 1 dl narancslében egyesével megforgatjuk a babapiskótát, a pohár/tál aljára helyezzük, szorosan egymás mellé őket, rákanalazunk egy adag fehér krémet és egy adag csokis krémet, aztán megint jöhet egy sor narancslében áztatott babapiskóta, megint krémek és ígytovább, egészen a tál tetejéig. A lényeg, hogy a tetején krém legyen. Hűtőbe tesszük tálalásig.

Előző cikkPuffin-logó
Következő cikk(Bounty) tejberizshab

1 hozzászólás