Ha a kicsi répát eszik, eszünk mi is. Csak nem pont úgy. De például répatortaként bármikor. Na és akkor itt jön be a cake pop projekt. A múltkor már elmondtam, mi a lényeg benne: süti, bonbon, nyalóka egyben. De a legjobb benne, hogy maradék sütiket is újraéleszthetünk ezzel a technikával. Így járt nálunk a répatorta utolsó 2 szelete is.
2. Előkészítünk mindent, ami még kell: hurkapálcikát, vagy nyalókapálcikát, ha kell, a hurkapálcikát daraboljuk. Felkutatjuk a lakásban található elektronikai cuccok dobozait, hogy előhalásszunk belőlük egy darabka hungarocellt. Ebbe fogjuk majd szúrni a pálcikákat. Szórócukrot is kikészítünk, már ha van. Ja és helyet csinálunk a hűtőben, hogy a hungarocell a beleszúrt pálcikákkal együtt beférjen. Tudom, hogy hülyeségnek hangzik ez a sok részlet, de jól fog jönni, hidd el.
3. Kivesszük a sütimasszát a hűtőből és kis gombócokat söndörgetünk belőle, beleszúrunk minden gombócba 1-1 pálcikát, a pálcikát pedig beleszúrjuk a hungarocellbe. Ha kész, berakjuk a hűtőbe a teleszurkált hungarocellt.
4. Ha mindez megvan, akkor előveszünk jó sok tej vagy étcsokit és annak a 2/3 részét elkezdjük közepes lángon olvasztani, a lehető legkisebb alapterületű lábaskában. Vagy bádogbögrében. Lényeg, hogy ne legyen nagy az átmérője, mert az a jó, minél magasabb a csokiszint benne. Nyilván ha nagy a lábas átmérője, akkor ugyanannyi csoki sokkal alacsonyabb szinten lesz, amibe nagyon nehéz lesz belemártani a golyszikat. Folyamatosan kevergetjük, nehogy odaégjen. Pici étolajat hozzáadunk, majd ha megolvadt a csoki, akkor lehúzzuk a tűzhelyről és hozzáadjuk a maradék 1/3-nyi csokit és addig kevergetjük, míg teljesen felolvad.
5. És akkor gyorsan elővesszük a hűtőből a hungarocellt a golyókkal, szépen sorban mindegyiket
belemártjuk a csokiba, igyekszünk egy kiskanállal lehúzni a csokifelesleget és úgy igazgatni a csokit, hogy mindenhol érje, és ha nagyjából elégedettek vagyunk, visszaszúrjuk a hungarocellbe. Megszórjuk cukorkával, ha akarjuk, és ha minden megvan, visszarakjuk a hűtőbe, hogy a csoki megdermedjen.